Country4you

Tilbakeblikk: Eddie Rabbitt

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han ble født i BrooklynCountrymusikk var kanskje ikke det første man skulle tro Eddie Rabbitt ville komme til å gjøre karriere i. Men med en far som var profesjonell fele-spiller var det kort vei til at Eddie fikk en fot innenfor musikkindustrien, og han lærte seg snart å spille gitar.

Han jobbet først på en mental-sykehus, men etter å ha vunnet noen talentkonkurranser ble etterhvert musikken leverbrødet.

Hans første album kom i 1975, og han fikk moderat suksess med dette som «bare» nådde opp til #41 på Billboard Country. 5 album etter sin platedebut fikk han i 1980 tildelt to gullalbum. Disse var forresten de første i hans karriere. «Horizon» og «The Best Of Eddie Rabbitt«.

«Horizon» klatret til #1Billboard Country og den nådde også høyt opp på Billboard 200 hvor albumet endte som #19. Etterhvert solgte albumet helt til Platinum. «The Best Of Eddie Rabbitt» nådde ikke helt opp og endte som #12 på Billboard Country og #151 på Billboard 200, men solgte likevel til gull.

Som forholdsvis (ennå) «ukjent» artist åpnet han for artister som Kenny Rogers og Dolly Parton, men etter slippet av albumet «Variations» fra 1978 kan man nok si at han fra da av til gangs stod på egne ben. I 1980 fikk han også sitt eget tv-spesial på kanalen ABC hvor han fikk selskap av andre artister som Jerry Lee Lewis og Emmylou Harris.

Her med en av sine største hits, «Driving My Life Away» :

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy