Country4you

Tin Pan South låtskriverfestival 2013

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag denne uken startet The Nashville Songwriters Association International (NSAI) den årlige Tin Pan South songwriters festival i Nashville. Presentert av Regions Bank sammen med sponsorene American Airlines, ASCAP, BMI og SESAC, dekker den ukeslange festivalen to konserter hver kveld på ni forskjellige arenaer!

Store klubber som The Listening Room Cafe, Belcourt Taps, Commadore Grill, Winners Bar & Grill, Hard Rock Cafe, Douglas Corner Cafe, The Bluebird Cafe, The Rutledge Live Music Venue og Station Inn inviterer fansen til å oppleve kjente låtskrivere som JD Souther, Jeffrey Steele og Dave Barns, samt artister som Jake Owen, Charles Kelley, Joey + Rory og Ashley Monroe.

Tin Pan South er regnet som verdens største all-songwriter festival. I år vil over 350 dyktige låtskrivere fremføre 90 show på ni av Nashville’s beste konsertscener. Over 9000 fans deltar på det årlige arrangementet for å høre låtskrivere fortelle historiene bak hit-låten de har skrevet, samt fremføre sangene slik de opprinnelig ble komponert.

Jake Owen, Tin Pan SouthThe Listening Room Cafe er en arena som ligger to kvartaler sør for Broadway i Nashville. Stedet ble grunnlagt i 2008 med et mål om å levere god musikk og god mat. Tirsdag kveld var det en stjernespekket rekke av artister som stilte opp for å fremføre og fortelle om hit-låtene sine. Fra klokken 18:00 sto fansen i kø på utsiden av lokalet for å sikre seg plass for å få med seg Josh Osborne, Brandy Clark, Jake Owen og Shane McAnally.

Ved ankomst fikk vi beskjed om at Shane var blitt syk og måtte avlyse. Skuffelsen var stor, men kortvarig, da vi fant ut at Eric Paslay stilte opp på kort varsel i stedet. Paslay er kjent for å ha co-skrevet Jake Owen’s #1 hit «Barefoot Blue Jean Night» og Lady Antebellum’s «Friday Night«. Paslay skrev også en sang som Donnie og Marie Osmond har spilt inn og som vil være med i deres nye show i Las Vegas. De siste singlene til Love and TheftAngel Eyes«) og Eli Young BandEven if it Breaks Your Heart«) er også skrevet av Pasley.

Josh Osborn spilte blant annet den nydelige låta «My Eyes» som er med på Blake Shelton’s siste album «Based On A True Story» som ble utgitt nå i mars, og som debuterte som #1 på Billboards Hot Country Songs listen. Låta, som Gwen Sebastian er med på, er en sexy sang hvor teksten går slik:

….my eyes are the only thing I don’t want to take off of you…

Andre låter han spilte var blant annet den hyperaktuelle Kacey Musgraves’ nåværende singel «Merry Go Round» og den ACM Award nominerte låta «Come Over» med Kenny Chesney.

Brand Clark fortalte publikum at den første sangen som hun skrev som virkelig ble stor, var The Band Perry’s « Better Dig Two«. Etterpå spilte hun enda en sang som er en stor hit i øyeblikket, Miranda Lambert’s nåværende singel «Mamas Broken Heart«.

Jake Owen, den åpenbare favoritten blant publikum denne kvelden, spilte et par sanger som aldri har blitt gitt ut på noen av hans album. Owen fortalte at det er morsomt for han å nå se tilbake på hvor han var da han skrev disse sangene, vel vitende om at han nå lykkelig gift og nylig ble far. Du kan se en video av en av sangene Owen fremførte nedenfor. Han spilte selvfølgelig «Alone With You» og «Don’t Think I Can’t Love You«. Dette er låtene han blant annet spilte da han fridde til sin nåværende kone under en av sine konserter.

Jake fortalte videre at han ønsket å spille en sang for sin far denne kvelden. Etter å ha tilbrakt tre måneder på sykehuset for kjemoterapi, var det denne dagen første gang Jake’s far var i stand til å sove i sin egen seng igjen. Faren til Jake har alltid elsket sangen «Somewhere In The Middle Is Who I Am«, så Jake dedikerte denne sangen til ham.
Owen avsluttet sitt sett sammen med Eric Pasley på megahit’en «Barefoot Blue Jean Night«. Sangen er som kjent co-skrevet av Eric Paslay, og publikum fikk akkurat det de kom for; flott musikk av store musikere.
Charles Kelley, Tin Pan South
Neste opp på scenen var Dave Barns, Charles Kelley, Kevin Griffin (frontmann i Better Than Ezra) og special guest Emerson Hart (vokalist og låtskriver i Tonic). I motsetning til hva folk kanskje tror, så er ikke dette en ren country music festival. Mange av låtskrivere som spiller på Tin Pan South har produsert country-hits, men her er det også låtskrivere og artister fra alle sjangere. Atmosfæren med disse mennene på scenen var elektrisk. Charles Kelley var synlig ydmyk over å sitte der på scenen sammen med andre store låtskrivere da han fremførte sine låter «Own The Night» og «Just A Kiss«. Kelley nøt hvert sekund da Griffin spille Sugarland’s hit «Stuck Like Glue» og Barns spille Blake Shelton’s hit «God Gave Me You«. (som du også kan se en video av nedenfor).

For mer informasjon om den årlige Tin Pan South festivalen kan du gå til www.tinpansouth.com

Klikk på bildene for pop-up Video fra festivalen:
[youtube_wpress id=»69EkUMHX2hk» thumbnail=»1″] | [youtube_wpress id=»HIC6xj1qj8Y» thumbnail=»1″] | [youtube_wpress id=»3GUVI6kTb6g» thumbnail=»1″]

[sws_grey_box box_size=»600″]For en glede det var å oppleve disse artistene og låtskriverene på jobb! Det var stort å se lidenskapen de har for sine sanger. Publikum var helt i hundre da Charles Kelley gikk ned fra scenen og satte seg midt på gulvet i salen – What a night!
Marloes Lucy Duizer – (Tekst og Foto)[/sws_grey_box]

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy