Country4you

Vurdering av Brad Paisleys nye album «Wheelhouse»

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brad Paisley. En av country musikkens største artister prøver seg på nye områder på det nye albumet. Han drar steder han selv, og kanskje ingen andre country artister har vært før. Dette er nytt og originalt materiale, med Paisleys signaturtrekk: gnistrende gitarspill og treffende historier. Dette er ”Wheelhouse”.

Etter 11 måneder med hardt arbeid kan Paisley med stolthet og ro gi ut sitt nye album. Dette er hans første selvproduserte album, og han har vært med på å skrive alle sangene på albumet. Resultatet er et album der han viser alle sine sider. Du får høre morsomme historier om å feste ute på en åker, til mer alvorlige historier om slaveri og vold i hjemmet.

Det at Paisley produserte selv, har hatt mye å si for resultatet. Først å fremst valgte han å bygge sitt eget hjemmestudio i gårdshuset på eiendommen sin (noe som viste seg å være vanskeligere enn de hadde forventet; gårdshuset ble blant annet angrepet av stinkdyr i en lengre periode, og det var umulig å for dem å jobbe i studioet). Fordelen derimot har vært at han fikk jobbe når han ville (helst når han var mest kreativ), og gjøre ting slik han selv ville. Han valgte for eksempel å bruke sitt eget band til å spille inn låtene, noe som faktisk er ganske uvanlig i musikkbransjen.

For de som tror de vet hva de kan forvente fra Paisleys niende studioalbum ”Wheelhouse”, tro om igjen. Med så mange som 21 sanger har albumet store gjesteopptredener fra Dierks Bentley, LL Cool J, Eric Idle og Charlie Daniels, og alle utfører sin del eksemplarisk.

Ettersom albumet er veldig varierende bestemte jeg meg for å gi en liten anmeldelse til hver sang:

Bon Voyage: Terningkast: (for kort for vurd.)
Er en musikalsk intro, på 20 sekunder. Man får høre outroen til ”How Ya Gonna ’Em Down On The Farm” av Arthur Fields, fra året 1919.

Southern Comfort Zone: Terningkast: 5
Er fundamentet til albumet, og forklarer hvorfor man må forlate sin egen komfortsone for å kunne verdsette det man har. Er den første singelen fra albumet og Brad Paisleys 21 #1 hit.

Beat This Summer: Terningkast: 4
Handler om varme dager på sommeren hvor du tenker at det vil aldri være en sommer du kan sammenlikne med denne. En spesiell sang som rett og slett beviser at regelboken ble kastet ut vinduet ved innspillingen av dette albumet. Vil definitivt bli en hit i sommer, men når dessverre ikke opp til de 20 andre låtene på albumet. Er forøvrig den andre singelen fra albumet.

Outstanding In Our Field: Terningkast: 5
En morsom og livlig sang om å feste ute på landet. Tydeligvis inspirert av sangen ”Dang Me” av Roger Miller, fra året 1964. Når akkurat opp til terningkast fem, mye på grunn av gjesteopptredenen til Dierks Bentley og Hunter Hayes på gitar.

Pressing On A Bruise: Terningkast: 4
Denne sangen har et interessant konsept. Den handler om en person som ikke klarer å gi slipp på sin kjærlighet, selv om han vet det er det beste. Kompisen forteller ham at, jo, du må la henne gå. Ender opp som en fin ”duett” mellom Paisley og Mat Kearney, en av Nashvilles få popartister.

I Can’t Change The World: Terningkast: 5
En vakker kjærlighetssang som du kommer til å finne deg selv nynnende til, spesielt i refrenget. Paisley kjører hovedsakelig akustisk denne gangen, og sammen med en fantastisk vokalpresentasjon fungerer det glimrende!

Onryo / 幽女: Terningkast: 3
Er hva man kan kalle en intro til neste sang. Imponerer ikke veldig mye ettersom den ikke har noe særlig særpreg. Denne instrumentalen på 1 minutt og 39 sekunder, kunne egentlig bare ha vært en solo. Kan ikke sammenliknes med noen av Brad Paisley’s tidligere instrumentaler som ”Nervous Breakdown” og ”Turf’s Up”.

Karate: Terningkast: 5
En energisk sang om et sterkt tema; vold i hjemmet. Brad Paisley klarer med kjent signaturgitarspill og humoristisk lyrikk å fortelle historien om en kvinne som blir slått av mannen sin, men som til slutt klarer å stå opp for seg selv ved å gå på karatekurs. Charlie Daniels bidrar som ”kommentator” under slåsskampen i sangen.

Death of a Married Man: Terningkast: (for kort for vurd.)
Intro til neste sang, ”Harvey Bodine.

Harvey Bodine: Terningkast: 5
En humoristisk sang om en mann som dør, og bli gjenopplivet etter fem minutter; til hans store skuffelse. Mannen har tydeligvis ikke et godt forhold til kona og prøver å overbevise advokater og prester om at ”til døden skiller oss ad” bør avslutte ekteskapet. Enkelt og greit en veldig morsom sang som er typisk Brad Paisleys humor.

Tin Can On A String: Terningkast: 6
Vakker ballade om ensom kjærlighet. Det at de ikke brukte noen digitale verktøy for å redigere stemmen til Brad Paisley under hele albumet er ganske tydelig her. Det gjør sangen mye mer rå, og du hører hvordan stemmen hans belastes. Rett og slett vakkert.

Death of a Single Man: Terningkast: 4
Rolig og blues-aktig sang. Får meg til å tenke på Toy Story for en eller annen grunn. Leter du etter liknende låter som fra albumet ”A Brad Paisley Christmas” er dette sangen for deg.

The Mona Lisa: Terningkast: 5
Brad Paisley ble inspirert til å skrive sangen da han var i Paris og så maleriet Mona Lisa. Det han tenkte var at verdens lykkeligste ramme må være akkurat den bilderammen som holder Mona Lisa. Han forteller at han er beæret og lykkelig fordi han vår lov til å være ”rammen” til sitt livs kjærlighet. Har definitivt albumets mest fengende hook.

Accidental Racist: Terningkast: 6
Sangen nærmest alle har snakket om i USA i løpet av de siste 24 timene. En sang med sterk lyrikk om raseskillet som var i sørstatene i USA på 1800-tallet. Brad Paisley har fått mye kritikk for denne sangen, men også mye ros for å ha våget å skrive den. Etter min mening er dette et av albumets definitivt beste sanger, for det er et konsept jeg aldri har sett før. Brad Paisley, og LL Cool som rapper i denne sangen, har gjort en glimrende jobb med å vise at konflikten er over og vi må tilgi hverandre. Dessverre så har ikke alle det samme synet på meldingen i sangen.

Runaway Train: Terningkast: 6
Man kan vel nesten ikke lage et Country album uten at man refererer til tog en eller annen gang? En uptempo sang som har ”Brad Paisley” skrevet over hele seg!

Those Crazy Christians: Terningkast: 5
Brad Paisley er selv kristen, men denne gangen har han valgt å skrive fra et ikke-religiøst perspektiv. Veldig fin og rolig sang med en ironisk undertone der han forteller om de kristnes «crazy traditions».

Officially Alive: Terningkast: 6
Er klart ikke liknende noe vi har hørt av Paisley før, men du hører fortsatt hans signaturtrekk. Oppløftende sang som bekrefter at dette albumet er mer som et prosjekt enn en kolleksjon.

Yankee Doodle Dixie [Bonus Track]: Terningkast: 4
Fin liten medley. Helt uredigert og uklippet sang.

Facebook Friends [Bonus Track]: Terningkast: 5
Hvor mange kjærlighetshistorier har du hørt hvor handlingen har vært bygd opp rundt Facebook? Vel, Paisley har laget akkurat det. Kreativitet på høyeste nivå!

Get Even [Bonus Track]: Terningkast: 5
Denne hadde passet fint inn i en av de forrige albumene. Det jeg prøver å si er at dette er Paisley tilbake på velkjent grunn. Sang med humor, tempo og herlig gitarsolo.

Southern Comfort Zone (Acoustic) [Bonus Track]: Terningkast: 5
Fin akustisk sang som avslutter albumet slik den begynte; med Southern Comfort Zone.

[sws_blue_box box_size=»600″]Paisley har levert et imponerende album som vil få en til å tenke, smile, kanskje gråte, le og tenke om igjen. Han har prøvd nye ting, og nå sitter jeg og tenker at jeg bare vil ha mer! Han viser hvordan mennesker er i dag, men også hvordan vi kan bli i fremtiden. Det er sjarmerende, kraftig, følelsesvekkende og langt utenfor komfort sonen. Dette er Wheelhouse.

Terningkast: 5

Robin Sayyah
Brad Paisley Europe – Facebook[/sws_blue_box]

Du kan kjøpe «Wheelhouse» via følgende linker:
[sws_button class=»» size=»sws_btn_medium» align=»sws_btn_align_left» href=»http://clk.tradedoubler.com/click?p=116&a=1751989&g=16861858&url=http://cdon.no/musikk/paisley_brad/wheelhouse_%28deluxe_version%29-22923243″ target=»_blank» label=»Bestill i Norge» template=»sws_btn_black» textcolor=»fafafa» bgcolor=»» bgcolorhover=»» glow=»sws_btn_glow_midnightblue»] [/sws_button]

[sws_button class=»» size=»sws_btn_medium» align=»sws_btn_align_left» href=»http://clk.tradedoubler.com/click?p=116&a=1751989&g=16861858&url=http://cdon.se/musik/paisley_brad/wheelhouse_%28deluxe_version%29-22923243″ target=»_blank» label=»Bestill i Sverige» template=»sws_btn_black» textcolor=»fafafa» bgcolor=»» bgcolorhover=»» glow=»sws_btn_glow_midnightblue»] [/sws_button]

[sws_button class=»» size=»sws_btn_medium» align=»sws_btn_align_left» href=»http://clk.tradedoubler.com/click?p(116)a(1751989)g(16861858)url(http://cdon.dk/musik/paisley_brad/wheelhouse_%28deluxe_version%29-22923243)» target=»_blank» label=»Bestill i Danmark» template=»sws_btn_black» textcolor=»fafafa» bgcolor=»» bgcolorhover=»» glow=»sws_btn_glow_midnightblue»] [/sws_button]

Du støtter Country4you ved å bestille via linkene over. Takk for støtten!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy