Country4you

Wild West-ferie på Western Camp

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er man til camping, country-musik, line-dance?

Har man en lille cowboy/girl gemt I sig, ikke liiige “tid til en USA-tur, og egentlig ganske godt tilfreds med at holde ferie ”hjemme” i lille Danmark – så er man egentlig ret godt stillet.

Det hele kan man nemlig få opfyldt ved at besøge ”Western Camp” på Lolland.

Placeret på Lollands sydvestlige kyst, ligger denne, specielle, campingplads, hvor country- og western-stemningen er i højsædet.

Fra sæson-start til sæson-slut kan man forvente aktiviteter med musik, såvel CD- som live-, Line-dance, både opvisninger og work-shops, og gæster der lever sig ind i ”stilen” gennem både påklædning og ”opførsel”.

Således også, og måske især her, ved pladsens årlige ”højtid” – Kr. Himmelfarts-weekenden.

Men – først lidt om pladsen

Fra man kører ind mod hovedbygningen, med reception, butik, saloon og fælles-faciliteter er man ikke i tvivl…Alt er holdt i western-style. Stedet ”emmer” af hygge fra første øjekast.

Ret i forbindelse med hovedbygningen ligger ”Western City”-området, den åbne plads, mellem denne og den overdækkede scene med de tilhørende 2 dansegulve. Sammenbygget med scenen, er der etableret yderligere fasciliteter, som toiletter, overdækkede siddepladser og ”Banditten”´s køkken, hvorfra der hver aften kan købes færdiglavet varm mad. Endvidere borde og bænke til op mod 400 gæster.

Mod nordøst er pladsen blevet ”lukket af” med en høj, ”camoufleret” støjvæg (af hensyn til naboerne) der gemmer på, en lille skydebane (1. sal) og små lokaler med bordfodbold og air-hockey.

Og så må man da endelig heller ikke glemme toget, der hver dag kører en tur rundt på pladsen.

Medbringer man egen campingvogn, er der op mod 150 pladser, og dem er der rift om! Det kan i hvert fald anbefales at booke i god tid, især hvis man har særlige ønsker til, hvor man vil ligge.

Eksempelvis er 2014-udgaven af Kr. Himmelfart så godt som fuldbooket allerede.

Siden de nuveærende ejere, Trine og Jens, overtog pladsen i 2001 er der ydermere opført et større antal hytter ud over pladsen. Ikke ”bare” almindelige camping-hytter, nej, de er alle holdt i den ”rigtige” stil. Bygget i enten ”tømmer” eller som rigtige ”Old-style”, bræddehytter.

Endelig er der også den mulighed, hvis man rejser mange sammen, at booke et af de 3 gamle ”storhuse”, der rummer fra 26 til 46 personer, med tilhørende køkkenfaciliteter og soverum.

Og endelig fælleshuset, ”Tårnladen” hvor man kan feste indendøre med op til 190 personer.

Og, hvad sker der så?

Jamen det er 4 travle døgn, vi har indladt os på. Og da samtidig omkring 50 andre fra ”vores” gamle Line-danceklub, også har meldt deres ankomst, så ved vi, det godt kan gå hen at blive en ”hård men hyggelig” mini-ferie.

Allerede fra torsdag middag er der aktivitet med line-dance på scenen. Work-shop hen over eftermiddagen og efterfølgende, opvisning. Også Couple-danserne slår sig løs.

Tilbage til vognen for at ”gøre klar” til aftenens live-musik. Måske en spadseretur rundt på pladsen og mødes/snakke med gamle bekendte fra tidligere år. Jannie havde bagt kager til eftermiddagskaffen, og de forsvandt ret hurtigt.

Og sådan går det igen – både fredag og lørdag, inden man henover søndagen, får pakket ned og triller hjemad.

Nåh-ja. Har man ikke fået nok musik når live-musikken slutter om fredagen, kan man jo altid deltage i ”Nattefesten” i Tårnladen, der står på til kl. 02…..til cd-musik

I år var der følgende bands på programmet:

Torsdag      : Kim Jessen Og Midnight Cowboys   DK

Fredag        : The Buckersfield                  S

Lørdag        : Higway 40                             S

Lørdag var der endvidere solistoptræden på scenen under frokosten og opvisning i western-ridning på ridebanen lige udenfor pladsen.

Forskellige amatør-teater-foreninger var også med i år, og derfor kunne man godt risikere, at der pludselig skete ”uventede” ting, som t.ex. skuddueller eller andre stunts rundt omkring på området.

Hele arrangementet omkring Kr. Himmelfart opstod i den gamle ejers tid, og var, i samarbejde med ham, ”koreograferet” af  ”Country-klubben Kaktus”, Sorø,der blev startet i 1988. Da formanden for denne klub døde, var der en vis usikkerhed om det ville kunne fortsætte. Det problem blev dog løst, da en flok mennesker dannede en interessegruppe med det mundrette navn: ”Gruppen for bevarelse af Country & Western weekend på Western Camp” – Så var man i gang igen.

Og heldigvis for det!

Hvad så resten af sæsonen?

Da er der såmænd også masser af aktivitet. Med hovedvægt på ”de store” ferieuger, 27-32, sker der noget hele sommeren. Besøg blot pladsens hjemmeside, www.westerncamp.dk, hvis du vil vide mere.

Andet man kan foretage sig på Lolland kunne være, et besøg i Knuthenborg Safari-park på nordkysten, Middelalderlandsbyen, det tropiske vandland, Lalandia, museums-togbanen, eller hvad med en hurtig indkøbstur til Tyskland med Rødby – Putgarden-overfarten.

Ét er sikkert – vi er tilbage på pladsen igen til næste år. Nå-ja, vi skal da for øvrigt også lige holde en uges ferie sammen med børnebørnene der, i uge 30.

Yieeeeehaw!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy