Country4you

27 000 på Countryfestivalen i Seljord

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordens største Countryfestival, den 16 i rekken er vel overstått!
Det har vært en fantastisk helg fra start til slutt for Countryfestivalen i Seljord, med 21 meget gode artister og et ekstremt varmt vær! Totalt mellom 26.000 og 27.000 besøkende fant turen til Dyrskuplassen i år.

Onsdagen startet opp med Steffen Jakobsen og bandet ClutterBillies, Egil Skram & The Lawmen samt det nederlandske bandet Music Road Pilots. Spesielt sistnevnte overrasket de oppmøtte med en fantastisk konsert, godt plassert innenfor Countrysjangeren. Med over 30 grader på målestokken ble det nesten for varmt for publikum som storkoste seg på Dyrskuplassen festivalens første dag.

Torsdagen fulgte med blant annet fjorårets vinner av SjøormCountry Roger Bergan og William Clark Green før det meget populære bandet Åsmund Aamli band fylte opp hjertet av festivalen med allsang, sol og glade festivalgjester.

Fredag kveld var det klart for første dag på hovedscenen der standarden definitivt ble satt med publikumsfavoritten Staut før den amerikanske artisten James Intveld serverte publikum en flott konsert. En særdeles god kveld, med mye folk, som toppet seg da Vassendgutane dro et tog av festivalgjester inn foran scenen. Det festglade bandet leverte som alltid, og sikret både allsang og nok en uforglemmelig konsertopplevelse for våre gjester.

Lørdag kveld var det dags for årets store headliner Dwight Yoakam. Den verdenskjente artisten har levert forrykende konserter i løpet av inneværende verdens turne, og forventningene var store. Med mye folk, både dagsbesøkende og festivalgjester, kan man si at forventningene ble innfunnet og den nesten 2 timer lange konserten ble et minnefull opplevelse for alle oppmøtte.

Tidligere samme dag kunne man få med seg SIE GUBBA på samme scene, i tillegg til vinneren av SjøormCountryen ”Always Hangs Left” fra Bø. Et band vi forventer å se mer av i fremtiden. Den store overraskelsen denne kvelden ble likevel Telemarksbandet Ni Liv som fylte opp cafescenen, og bidro dermed til å skape trøkk på hele festivalområdet denne kvelden.

Nytt av året var blant annet en kraftig oppgradering av trailercampen, der hovedsamarbeidspartner Mercedes-Benz var en viktig pådragsgiver. Fredag kveld var det underholdning med Captain Kane, utstilling av flotte kjøretøy før Langkås transport stakk av med prisen for beste bil, og dermed en tur for 2 til Tyskland sammen med Mercedes-Benz.

Årets Right On-treff ble også i år en suksess med stor deltagelse på utstillingen, og oppmøtte på cafescenen. Årets USA tur til en verdi av 10.000,- som alle utstillerne er med i trekningen av, ble vunnet av Åge Gustavsen!

Oppsummert kan vi si at årets festival har vært en stor suksess med et ekstremvær vi sjelden ser maken til, et mangfold av gode og varierte artister, samt over 2500 campingenheter på området. Ved endt festival kan vi dermed telle opp mellom 26.000 og 27.000 besøkende, noe vi er svært fornøyde med.

Til slutt vil vi som arrangør takke alle våre gjester for en svært hyggelig helg og ønsker alle velkommen tilbake til Countryfestivalen 2015, i uke 30 neste år også!

Av Egil H. Moen, daglig leder

Terje SendingStirling - Bad CarCountryfestivalen 2014Sie GubbaSie GubbaSie GubbaSie GubbaSie GubbaSie GubbaSie GubbaSie GubbaCountryfestivalen 2014Honky Tonk AngelsHonky Tonk AngelsDwight YoakamNi Liv

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy