Country4you

Årets vinnare i norska Voice

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

För många svenskar som gillar olika typer av countrymusik kan ju glädjas att vinnaren i Voice i Norge – Erlend Gunstveit gillar att sjunga, inte bara modernare country.

Den 25 årige mångsysslaren från Grimstad utanför Kristiansand har en egen firma för trädgårdsanläggning men sitter även i kommunstyrelsen. Han uppträder gärna på teaterscenen och dessutom har han tagit över en gård där han bl a har höns.

Erlend var måttligt intresserad av musik i unga år men på sin konfirmationsdag fick han en resa till London. I resan ingick ett teaterbesök, biljetter till Les Misérables. Efter den kvällen var inte Erlend sig lik, musik – det var ’meningen med livet’. Han började sjunga men sångpedagog i Grimstad var inte det lättaste, Youtube var ett bättre alternativ.

10 år senare med väldigt lite erfarenhet från att uppträda på scen blev han erbjuden att göra en audition för Voice. Den som såg potentialen i Erlend först var Tom «Matoma» Stræte Lagergren som blev hans mentor. Låten han gjorde på Blind Audition var Sigrids ”Home to You”. Erlends framför låten med en röst som en countrysångare medan Sigrids röst i originalet är betydligt ljusare.

Under tävlingens gång har Erlend bl a framfört:

”I Will Wait” (Mumford & Sons)
”Both Sides Now”(Joni Mitchell)
“Free Fallin’ (Tom Petty)
“Everglow” (Coldplay)
“Burning House” (Cam)
“You’ll Be In My Heart” (Phil Collins

I finalen tod det mellan Erlend och Maria Petra Brandal som Erlend vann. För vinsten fick han titeln ”Norges Beste Stemme” en bil och till Erlends stora glädje ett skivkontrakt med Universal Music.

Efter segern säger Erlend: –’Jag vet inte vad jag ska säga. Det här har han mycket med att göra och pekar på mentorn ’Matoma’ som står bredvid honom. – ’Nej säger ”Matoma” det är helt din förtjänst. Du har jobbat så otroligt hårt med en talang som är så stor’ och menar att Erlends hade mindre erfarenheter att sjunga på scen och framför TV än de flesta av de andra deltagarna.

Jag har en känsla att vi får höra honom i Sverige rätt snart. Sist tar vi ett klipp där han sjunger (en min mening) en av 2015 års bästa countrylåtar, ”Burning House” som sjöngs av den kaliforniska artisten Cam.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy