Country4you

Aslak i duett med Little Jimmy Dickens

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På selveste St. Hans aften fikk Aslak Gjennestad en av sine livs aller største drømmer oppfylt. Klokka 21.00 kom meldingen fra Nashville om at en duett med countrylegenden Little Jimmy Dickens (90) var i boks! Aslak Gjennestad har en stor, liten helt i countrymusikken: Little Jimmy Dickens. Han er det eldste nålevende medlemmet av Grand Ole Opry, og opptrer fortsatt regelmessig til tross for en til tider sviktende helse. Dickens har vært en sentral brikke i countrymusikkens historie, helt siden han begynte å opptre på 1930-tallet. Gjennestads store drøm var å få til en duett med legenden, og da det hele så ut til å bli en realitet turte han ikke dele nyheten med noen før alt var i boks. – Dette har vært en fjern og uvirkelig drøm jeg har hatt i årevis. Jimmy er en levende legende og en av mine aller største favoritter. Jeg måtte klype meg flere ganger i armen for å sjekke at jeg ikke bare drømte, sier Gjennestad.

Personlig møte

Det var under en samtale bak scenen under et Grand Ole Opry show i april i år at Dickens sa ja til å spille inn en duett med Aslak Gjennestad. De siste årene har Gjennestad samarbeidet blant annet med Jan Howard, The Whites og Stella Parton. Little Jimmy DickensDeretter har ballen bare fortsatt å rulle. – Jeg er så heldig at jeg har blitt akkreditert backstage på Grand Ole Opry flere ganger når jeg har vært Nashville, forteller Gjennestad. Der har han fått muligheten til å håndhilse på de fleste artistene som har vært på scenen. – Høydepunktet har alltid vært de gangene jeg har fått lov å hilse på Little Jimmy. Å beundre en artist som fanger publikum slik han klarer med sin humor og sin fremtoning, er veldig inspirerende for min egen artistkarriere. Det var takket være Little Jimmy at jeg for fem år siden valgte å spille inn ”Mountain Dew”, sier Gjennestad om sangen han kom til finalen i Kjempesjansen på NRK med og som i lang tid gikk på Country Jukeboks på tv.

Grand Ole Opry

Dickens startet sin musikalske karriere allerede på 1930-tallet. I 1948 ble han invitert til Nashville av Roy Acuff for å opptre på countrymusikkens hovedscene, Grand Ole Opry. Han ble offisielt medlem der samme år, og ble på grunn av sine halvannen meter på sokkelesten kjent som Little Jimmy Dickens. Grand Ole Opry, som også er navnet på verdens eldste radioshow, har derfor blitt Dickens’ andre hjem. Dickens er blitt et symbol på countrymusikken og blir sett opp til av en ny generasjon artister. Dickens var den første countryartisten som gikk på scenen kledd i hans etter hvert så karakteristisk bling-bling stil, en rhinestonedress. Stilen ble plukket opp av flere andre artister, for eksempel nå avdøde Porter Wagoner, og gjort til et varemerke. Dickens er i dag et bindeledd mellom fortid og nåtid, en overlevning fra ”the golden era of country music”.

Døpt av Hank Williams

En av Jimmys kjenningsmelodier, ”Take An Old Cold Tater And Wait” inspirerte selveste Hank Williams til å gi han kallenavnet Tater. Kameratene Dickens og Williams opptrådte også sammen på scenen og på radio. Det er paradoksalt at Dickens, som var eldre enn Hank Williams, nå har overlevd han med 58 år! I 1964 ble Dickens den første countryartisten som turnerte jorda rundt. Foruten 13 turer til Europa har han også opptrådt i utallige TV-program. Han har hatt hitter i alle tiåra fra 40- til 70-tallet. I 1965 kom hans største hit, ”May The Bird Of Paradise Fly Up Your Nose”, som ble nummer én på countrylistene og nummer femten på pop-lista! I 1983 ble Dickens innviet i det prestisjefulle Country Music Hall of Fame i Nashville. De siste årene har Dickens dukket opp i en rekke av Norgesaktuelle Brad Paisleys musikkvideoer. Stemmen hans er også å høre på de fleste av Paisleys utgivelser, gjerne sammen med countrypionerer som George Jones og Bill Anderson. Dickens har også vært deltagende på CMA-awards, som vi årlig kan se på norsk fjernsyn.

The Wabash Cannonball

Duetten som er spilt inn, er en gammel amerikansk folkesang fra 1800-tallet, Wabash Cannonball. Den handler om et fiktivt tog, og ble første gang spilt inn av The Carter Family i 1929. Opptakene av Little Jimmy Dickens ble gjort i Nashville, hvor også musikken er spilt inn. Sangen blir backet av blant andre Texas Country Music Hall of Famer Al Perkins på steelgitar og Jumpin’ Joe Fick på bass, kjent fra filmen Walk The Line. Fortsatt gjenstår det litt studioarbeid for Aslak Gjennestad, og sangen blir å finne på et av hans fremtidige album. – Jeg er så heldig som får oppleve dette. Det betyr så uendelig mye for meg. Hvis jeg er så heldig at jeg kan holde på med musikk til jeg blir 90, kommer ingenting til å overgå dette, sier en svært ydmyk Gjennestad. Reaksjonen fra Nashville har heller ikke latt vente på seg.

Ron Harman fra Country Music Hall of Fame, uttalte følgende til Gjennestad:

Dette er countrymusikkhistorie, og du er en del av den!

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy