Country4you

Blake Sheltons nye album er Based On A True Story

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blake Sheltons åttende studioalbum “Based On A True Story…” har allerede blitt solgt i over 200.000 eksemplarer, og det er lett å forstå. Albumet flyter godt, det har fine melodier og både morsomme og romantiske tekster. Gamle Blake-fans vil kanskje savne sounden han hadde på de første albumene sine, men det er verdt å høre på likevel.

Tittelen på albumet hinter om at vi skal få komme nærmere innpå artisten, og i følge et intervju med Billboard er det sant: Blake forteller at situasjonene i alle sangene er selvopplevde. Albumet er fullt av sanger om småbyliv, ville fester, flørting, håpløse sjefer – og selvfølgelig en god dose romantikk.

Førstesporet Boys ‘Round Here setter tonen for albumet. Her blandes elementer fra country, rap, pop og rock. Starten på sangen høres bokstavelig talt ut som hakk i plata, og når Shelton begynner å synge er det mer rap enn countrysang. Låta er merkelig fengende likevel, spesielt refrenget. Han har også fått med seg Pistol Annies, deriblant kona Miranda Lambert, og de er et morsomt innslag. Dette er en skikkelig feel-good-sang som enten får deg til å ønske at du var langt utpå landet, eller gjør deg glad for at du er det.

Samme effekt har Small Town Big Time, som handler om at Hollywoodlivet blekner sammenlignet med festene “back in the sticks”. Denne låta roper sommerhit og er en av høydepunktene på albumet. Det eneste negative er autotune-bruken. Første gangen kan det høres litt morsomt ut, siden Blake først synger om Hollywood og livet der, og den elektroniske lyden passer godt til “red maseratis” og “tuned-up bodies”. Når den så brukes like mye til landlige “pick-em-up trucks” og “dirt road ruts” blir det altfor mye.

Den første singelen fra albumet var Sure Be Cool If You Did. Det er en fin låt om flørting og å være betatt av noen, og melodien er slett ikke verst. Noe særlig mer er den dessverre ikke, og den er temmelig pop-preget sammenlignet med eldre ballader som Here I Am, Austin og til og med nyere Who Are You When I’m Not Looking.

Den sjarmerende artisten vet å ha med noen romantiske ballader. Doin’ What She Likes handler om alle småtingene han gjør for kjæresten fordi hun liker det. Denne låta kan nok få de fleste jenter til å misunne Miranda Lambert. Romantisk er også Mine Would Be You. Riktignok er dette en sang om tapt kjærlighet, men for en rørende tekst:

“If I had to choose my best day ever, my finest hour, my wildest dream come true – mine would be you”.

Blake er kjent for å si hva han mener, og I Still Got a Finger er typisk i så måte. Låta handler om en fyr som ikke blir behandlet særlig bra, hverken av sjefen eller kjæresten, men han har hvert fall en “cute little one-finger-wave” og en finger som fortsatt virker. Dette er en sang man blir i godt humør av å høre på, og som minner om hans eldre låter.

Når Shelton legger ut på turné i sommer er det under navnet Ten Times Crazier Tour, og låta turnéen er oppkalt etter flyter godt og er veldig radiovennlig. Den handler om alt han er glad i, som ikke kan måle seg med hvor glad han er i kjæresten. Dette er en skikkelig gladsang!

Blake Shelton er vanligvis en av de beste til å lage låter i min favorittsjanger, country med mye el-gitar, men dette albumet føles litt glatt, med litt for mye pop. Heldigvis er det også mye bra her som redder albumet, og det er definitivt verdt å høre på, men forhåpentligvis vil Blakes neste album høres litt mer ut som de han ga ut før Red River Blue.

Blake Shelton – Sure Be Cool If You Did:

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy