Country4you

Ny EP från Thyra i Stockholm

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Stockholm finns duon Thyra som består av makarna Karin Thyr Eriksson och Göran Eriksson. Karin och Göran är båda väletablerade musiker som bl a har jobbat med livemusiken i tv-programmet «Jills veranda». Musikaliskt hämtar de mycket av sin inspiration från möten med personer och miljöer. De reser ofta mellan Stockholm och Tennessee.

De har tidigare släppt albumet ’Nashville Songs & Stories’ (2020) och nu har de släppt en EP, ’Stockholm Tennessee’.. Jag ställde några frågor. i samband med släppet av plattan.

Ni har spelat ihop i 25 år. Hur har Er musikstil förändrats –

  • – Vi träffades i 20-årsåldern när vi båda var anlitade för en turné. Sen dess har vi levt, spelat musik och skrivit tillsammans. Göran växte upp med en pappa som var folkmusiker och hemmet var fyllt av musik. I tonåren lyssnade han mycket på både rock och blues och senare blev det blev det mer soulmusik. Karin är uppvuxen med gospel och soul så självklart har det influerat hennes melodispråk. Vårt första album ’All this time’ har med influenser från soul och singer songwriter traditionen men med albumet ’Nashville Songs & Stories’ klev vi mer tydligt in Country- och Amerikana-världen. Det tycker vi har förfinats ytterligare i den här EP:n.

Kollade på Spotify och ni har ‘lyssnare’ inte bara i Norden men även i Australien och då börjar jag tänka på turnéer. Kanske svårt med Australien, men har ni mer spelningar på gång under sensommaren, någonstans i Skandinavien,?

  • Det är jätteroligt att vi har så många lyssnare i hela världen. Självklart vore det kul att spela utanför Sveriges gränser igen och det har vi gjort flera gånger tidigare. Vi har varit mycket och spelat i Thailand och i USA i Nashville-trakterna. Vi lever nog kvar lite i efterdyningarna av pandemin och det har varit svårt att boka och planera utlandsgig. Vi spelar en del i Sverige i sommar och i höst kommer vi göra några gig i Nashville igen!

Ni är en duo – har ni något band och/eller studioband

  • Ja – vi har ett band. Det är musiker vi spelat med i över 20 år. Micke Dahlén, Clas Olofsson och Fredrik Landh, alla från Örebro där Karin växte upp!

Vilka låtar ska vi nämna i artikeln

  • På den nya EP finns bl a singeln ”Some People” Vi ville skriva en positiv låt, en reflektion av livet och allt vad det innebär med upp och ner, motgångar och framgångar. Har man levt tillsammans så länge som vi, i 25 år, är det oundvikligt att man inte formar varandra. Vi vågar påstå att vi gör varandra bättre och det är detta som “Some People” handlar om, säger Karin. Två av de övriga låtarna ”Stockholm Tennessee” och Living Is All You Know”skrev vi på två dagar efter besök i Nashville. De andra två låtarna har vi skrivit med låtskrivare i USA och Kanada.
  • Till låten ”Drinking You Off My Mind” – har vi gjort en ”livevideo” från ett av våra Backyard Sessions. En konsertserie vi skapade under pandemin:

Nyligen skrev Nashville Voyager om Thyra och några av deras låtar och covers har spelats på radiostationer i Europa vilket gjort att duon uppmärksammats internationellt. Ett exempel är RobynsDancing on My Own” och Katy Perrys «Firework».

Framtiden

  • Vi hoppas på spännande resor och spelningar. Efter tornadon och pandemin har Nashville så gott som återhämtat sig och staden kokar av musik och är en aldrig sinande källa av inspiration. Det är historierna och möten med andra människor som inspirerar vårt skrivande. Någon har sagt: ”if there is a story – there’s a song” och för oss har det blivit ledorden när vi skriver.

Foto: Nikola Stankovic.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy