Country4you

Bli kjent med Larkin Poe

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Larkin Poe består av søstrene Megan (25) og Rebecca (23) Lovell fra Calhoun i Georgia, USA. De utgjorde tidligere 2/3 deler av bluegrasstrioen The Lovell Sisters (2005-2010), der også storesøsteren, Jessica var med. Da Jessica forlot gruppen for å studere og gifte seg, døpte de to gjenværende søstrene seg om til Larkin Poe (2010), som også var navnet til tipp-tipp-oldefaren (som for øvrig var fetteren til dikteren Edgar Allan Poe). Larkin Poe har hele veien hatt en mer energisk musikkstil med folkrock og americanapreg, enn The Lovell Sisters sin rene bluegrass. Jentene er svært dyktige låtskrivere, og mange av sangene deres er inspirert av mennesker og hendelser i familien. For eksempel er ”Mad As A Hatter” inspirert av deres schizofrene bestefar.Larkin Poe

Megan og Rebecca er også utmerkede musikere! Megan spiller dobro og steel gitar, hun har de siste årene konsentrert seg om sistnevnte, mens Rebecca hopper mellom akustisk/elektrisk gitar, fiolin og mandolin. Det er også Rebecca som er hovedvokalist, mens Megan korer. Men på deres kommende album, Kin, har jeg fått med meg at Megan leder an sangen på ”Stubborn Love”.

Larkin Poe er store favoritter på festivaler rundt om i England, og de har også turnert en del i Europa og rundt om i Norge. De har også turnert med så forskjellige artister som Elvis Costello (2011) og Kristian Bush (2013 og frem til nå), både som supportband og backup musikere i bandene deres. I mars 2013, da historiens første C2C Country to Country ble avholdt i O2 Arena, London, var Megan og Rebecca med Kristian Bush som backupmusikere, og de var også med ham da Kristian spilte på Riverfront Stage under CMA Fest 2014. I Juli 2014 skal de være med artisten Conor Oberst som backupmusikere på et par festivaler i USA.

Jentene har gitt ut EP’er under sitt eget selskap (2DefPig Rec ords), A Band For All Seasons (fire EP’er; Spring, Summer, Fall, Winter) i 2010 og Thick As Thieves i 2011. Sistnevnte ble også gitt ut på nytt i 2012, der det også var inkludert en konsert DVD (fra Stongfjorden i Norge!). I 2013 ble det utgitt en rekke samarbeidsprosjekter, cd’en The Sound Of The Ocean Sound (Thom Hell) og EP’ene Killing Time (Blair Dunlop) og Mind Games (Dannica Lowery).

Sent i 2013 ble Larkin Poe signert til RH Music, og i August 2014 slipper de sin første cd som signert band, Kin. Deres første singel fra det kommende prosjektet, ”Don’t”, har forresten fått spilletid på norsk radio noen uker frem i tid!

Larkin Poe er et band med stort potensiale, som jeg tror vi kommer til å høre mye av fremover!

[soundcloud]https://soundcloud.com/rhmusicchannel/larkin-poe-crown-of-fire[/soundcloud]

Mer informasjon om Larkin Poe finner du på deres hjemmesider: www.larkinpoe.com

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy