Country4you

C2C – Country to Country 2013

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen har vi vært på tur til London for å overvære den nye countryfestivalen der – C2C Country to Country. Lørdag ettermiddag var vi på plass i gedigne O2 Arena for å få med oss noen av artistene som spilte på de såkalte «pop up stages» rundt på arenaen. Vi fikk med oss Jill Johnson, Raintown og Ags Connolly. Sistnevnte var for oss en ukjent artist, men han skal vi så absolutt sjekke ut mer om..

Kristian Bush fikk gleden av å åpne festivalen med sin første solo-konsert. Hans makker i Sugarland, Jennifer Nettles, er som mange sikkert vet nettopp blitt mamma, og har derfor en pause fra turnelivet. Halvparten av superduoen Sugarland klarte seg utmerket godt alene uten Jennifer! Bush sin versjon av «Baby Girl» var magisk, og nesten bedre en versjonen med Sugarland!

Neste band ut var Little Big Town som fyrte i gang sitt show med herlige «Boondocks«.
Little Big Town ble stiftet i 1998 og 2012/2013 har vært bandets beste år til nå. Under høstens prestisjetunge CMA Award tok gruppen hjem pris for «Vocal Group» og «Single of the Year» for deres #1 hit «Pontoon» fra den siste plata Tornado. LBT har så langt i karrieren hatt 14 sanger inne på Billboard Hot Country Songs listen. Vi fikk høre et band i storform fremføre låter som «Little White Church», «Pontoon», «Tornado» og bandets coverversjon av Lady Gaga låta «Born This Way».

Vince Gill var nestemann ut. Gill har spilt inn mer enn 20 studioalbum, hatt over 40 singler inne på de amerikanske Hot Country Songs Billboard-listene, og har solgt mer enn 26 millioner album. Han har tatt i mot 18 CMA Awards, inkludert Entertainer of the Year i 1993 og 1994. I 2007 ble Gill innlemmet i Country Music Hall of Fame.

Gill holdt en fin konsert der det gikk fra nydelige ballader til hefig gitarspill. Gill sa selv i en humoritisk tone at han ikke kunne spille to raske sanger etter hverandre – det var doktorens ordre etter å ha fylt 50. Høydepunkt: «Go Rest High on That Mountain»
C2C_CountrytoCountry
Siste artist ut denne kvelden var Tim McGraw. McGraw har solgt over 40 millioner album og har dominerte countrylistene med 32 #1 singler så langt i karrieren. Vi var på konsert med Tim McGraw i fjor sommer og regnet med at også O2 konserten ville bli et fyrverkeri av en konsert – og det ble det!

Tim McGraw hadde publikum i sin hule hånd fra første tone, og vi fikk servert hits som «Live Like You Were Dying», «Felt Good On My Lips», «I Like It, I Love It», «Just To See You Smile», «Where The Green Grass Grows» og mange flere. Personlig har jeg fått en ny McGraw favoritt med låta «Nashville Without You«. Rett og slett en nydelig låt som er med på McGraw’s siste album «Two Lanes of Freedom«.

McGraw tok seg en runde blandt publikum og tok seg ekstra tid til fansen som satt på handikapp-plassene. Her ble håndtrykk og klemmer utdelt til alle sammen! For en entertainer McGraw er! Vi vil ha han hit til Norden også!
McGraw avsluttet et fyrverkeri av en konsert med «Truck Yeah» og folket kunne gå hjem med et stort smil om munnen..

Brantley Gilbert, LeAnn Rimes, Darius Rucker og Carrie Underwood

Søndag var det Brantley Gilbert, LeAnn Rimes, Darius Rucker og Carrie Underwood sin tur til å holde konserter i O2 Arena, men først fikk vi med oss litt av stemningen rundt om på området. Det var en rekke stands med alt fra amerikansk mat til boots og cowboyhatter. Etter å ha ruslet rundt på det gedigne området var det tid for dagens pressekonferanse med dagens artister. Vi tok bare bilder begge dager siden det var et lite kaos uten like i media rommet (alt for lite rom, til alt for mange mennesker).

Brantley Gilbert fyrte i gang kveldens konserter med heftig country-rock. Det var nok mange som fikk bakoversveis over hvor «røff» Gilbert er der han står på scenen med svære tatoveringer, piercing her og der, og en rød og svart scene-bakgrunn som viste to korslagte armer og hender som gjør «rock tegnet» som Gilbert er kjent for å bruke ofte. Vi fikk servert låter som «Kick It in the Sticks» «Country Must Be Country Wide» «You Don’t Know Her Like I Do» og «Dirt Road Anthem» som Gilbert har co-skrevet med Colt Ford (men kanskje er bedre kjent med Jason Aldean).

Gilbert hadde også en klar beskjed til publikum om tittelen på hans nye låt «Read Me My Rights. Gilbert sa:

«If I see a man put his hand on a woman in front of me I’m gonna BUST his ass… and if I see a man break into my home and my family’s in there I’m gonna SHOOT his ass!»

Etter Gilbert var det LeAnn Rimes sin tur til å entre scenen i O2 Arena. LeAnn’s hits «How Do I Live» og «Can’t Fight The Moonlight» var høydepunktene under konserten der hun også spilte låter fra sitt splitter nye album «Spitfire». LeAnn overrasket meg positivt. Jeg har ikke vært på en LeAnn konsert før, og har vel heller ikke vært hennes største fan, men hun holdt så absolutt en av kveldens beste konserter! Noen tårer felte LeAnn også på scenen etter tilbakemeldingene hun fikk fra publikum etter den nydelige låta ‘Borrowed’. De fleste har fått med seg at LeAnn har hatt noen vanskelige år, så dette satte LeAnn tydelig pris på.

En herlig coverversjon av Janis Joplin låta «Gershwin’s Summertime» fikk vi også høre fra LeAnn.

Neste artist ut var Darius Rucker. Dette er en artist jeg får mer og mer sansen for. I starten av hans country-karriere var jeg ikke overbegeistret, men nå synes jeg han har vokst seg «stor og sterk» innen countrymusikken. Rucker åpnet friskt og hadde publikum med seg fra starten av. Vi fikk selvfølgelig servert «Alright» og en flott versjon av Price låta «Purple Rain«. Rucker fortalte at låta «It Won’t Be Like This For Long» ble skrevet med tanke på hvordan det er å være far, og hvor mye han elsker sine barn – herlig!
En annen coverlåt Rucker fremførte med stor suksess var Steve Miller Band låta «I’m a Joker«. Publikum var allerede gode og varme og sang med for full hals mens Rucker smilte fra øre til øre. Ingen tvil om at han koste seg på scenen i London!
Carrie Underwood
Avsutningen av C2C Country to Country helgen var det Carrie Underwood som sto for. Underwood kom med sitt debutalbum i 2005, og siden den gang har hun solgt mer enn 15 millioner album med «Some Hearts«, «Carnival Ride«(2007), «Play On«(2009) og hennes siste album til nå, «Blown Away«. Dette har gitt Underwood 16 #1 singler. Hun ble også den første countryartisten i historien, og den eneste amerikanske Idol vinneren noensinne som har oppnådd 10 #1 singler fra sine to første album. Underwood har vunnet fem Grammys, blitt kåret to ganger til Academy of Country Music Entertainer of the Year (den første kvinnen i historien til å vinne to ganger), tre ganger Country Music Association og ACM kvinnelige vokalist vinner, og er stolt medlem av Grand Ole Opry.

Carrie entret scenen til et fantastisk åpningsnummer med sin site hit «Good Girl«. Publikum var raskt på bena og ble stående under hele hennes konsert. Vi fikk høre alle hennes store hits på rad og rekke. Personlig synes jeg det blir litt for mye av Carrie under country-pop låtene hennes, og jeg mener hun låter best med sin vakre ballader som Randy Travis’ låta «I Told You So«, «Before He Cheats«,»Temporary Home»,»So Small» og «Jesus Take The Wheel«. Carrie klarte ikke (som i grunn forventet) å følge opp avslutningen som Tim McGraw hadde kvelden før, og det var mange som forlot arenaen før Carrie var ferdig med sin konsert.

Alt i alt var det en flott helg med mye god musikk i O2 Arena, London. Noen småting er det som arrangøren bør rette opp til neste års festival, men slik er det alltid når noe blir arrangert for første gang. Vi kommer i alle fall tilbake til C2C Country to Country 2014!

Dato for C2C Country to Country 2014 er satt. Det blir lørdag og søndag 15-16 Mars, 2014
Weekend-pass blir lagt ut for salg allerede fra fredag 22.mars 2013.

Bildegalleri fra C2C Country to Country 2013:
[nggallery id=32 link=»file»]

Noen Youtube videoer fra C2C County to Country:

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy