Country4you

Chris Young intervju

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sist helg var Chris Young på artislisten til Country 2 Country festivalen i London’s O2 arena. Country4you er glade for at Chris tok seg tid i sin travle hverdag til et intervju med oss. Vi snakket om festivalen, hans konserter i Skandinavia og om låtskriving.

Hei Chris, takk for at du tar deg tid til en prat med oss nå rett etter konserten i O2 Arena.

Hvordan har det vært her i London?
Det har vært ganske så hektisk! Jeg kom hit ganske sent siden vi ble stående fast i trafikken. Fra vi kom frem har det i grunn gått i ett.

Går båndopptageren din enda? Jeg kan vel ikke si noe dumt nå igjen? ……vil du ha litt scotch? En av gutta fra plateselskapet var innom her med en flaske 25 år gammel scotch whisky. Det er jo ganske så kult da!

Ja, og det ser ut som du allerede har sprettet flasken.
Nei, det var faktisk bandet og plateselskapet som gjorde det. De hadde den opfatningen at siden dette var en gave måtte de jo teste gaven. Jeg sa bare: “Folkens, Jeg har ting jeg må gjøre og kan ikke drikke før vi er ferdige her”.

En av gutta fra crew’et hadde bursdag da vi spilte i Dublin her om dagen og ville ha med meg ut for å feire. Jeg måtte bare si; gratulerer med dagen, jeg er glad i deg, men jeg trenger å sove”. Vi måtte opp klokken seks neste morgen så jeg trengte søvn.

Hva synes du om Country 2 Country festivalen?
Den er fantastisk! Jeg kan ikke tro at dette bare er det andre året som festivalen arrangeres. Jeg var veldig spent på hvordan det ville være å spille her, og jeg hører at de allerede har satt datoen for neste års festival. Jeg spilte jo her i London i fjor under CMA songwriters series. Da spilte vi akustisk. Det er ganske stor forskjell fra å spille en akustisk konsert med 200-300 tilskuere, til å spille i O2 arena med 10.000 tilskuere. Det er en god størrelse på arenaen, og jeg hadde faktisk ikke vært på innsiden av bygget før i dag.

Hvordan er den europeiske countrymusikk fansen sammenlignet med US fansen?
Vel….de kjenner ikke alle låtene mine her enda. Jeg prøver å lære bort hva man skal gjøre under låtene mine, men der lærte jeg noe ved mitt forrige besøk i europa. Folk her er ganske så godt oppdatertet og kommer bort til meg å spør meg om mine låter. Det er da jeg tenker: “Hvordan vet de alt dette?” Vi kan selvfølgelig takke sosiale medier og tjenester som YouTube for det. Det er jo kult da!

Når jeg kikket ut blant publikum i kveld, så jeg folk som sang med på mine låter. Det betyr utrolig mye for meg, og når vi spilte “Tomorrow” veivet publikum med mobil-lysene over hodet. Folk gjør ikke det uten at de virkelig liker det de hører. Faktisk var det Brad Paisley som fortalte meg at “Du kan ikke få publikum til å gjøre noe de ikke har lyst til å gjøre”. Han snakket da om å prøve å få publikum til å veive med armene og synge med. Hvis de ikke liker det, gjør de det ikke.

Bare for å si det: Publikum var fantastiske med meg her i kveld. Spesielt siden det var min første konsert her med fullt band.

Så, nå skal du og Brad til Skandinavia?
Ja, vi skal spille i Oslo, Stavanger, Göteborg og Stockholm. Dette er steder som Brad har spilt på før. Vi har vært ute på turnè med Brad hele året, og han er virkelig en av de hyggeligste personene jeg har hatt med å gjøre.

Brad kunne ha valgt et hvillket som helst lokalt band til å varme opp for seg under denne Scandinavia turneèn, så vi er utrolig taknemmelige for denne muligheten til å få spille i Skandinavia vi også. Spesielt siden vi aldri har spilt her før.

Chris Young & Brad Paisley

Kankje du spiller andre steder i europa neste gang også da?
Oh, tro meg, det har vært helt utrolig å se mengden med mennesker som kom ut for å se disse showene i O2 Arena. Det er mange tilbakemeldinger fra folk over hele europa som ønsker at jeg skal komme å spille i deres land. Jeg kan fortelle deg at det vil vi helt klart noe vi ønsker å gjøre!

Du spilte noen låter fra ditt nyeste album A.M. i kveld
Ja, jeg ønsket å blande en god dose av mine US hits, med en cover-låt og “Lonely Eyes” siden den har blitt spilt en del på BBC radio. Jeg ønsket at det skulle være fokuset mitt for kvelden siden det nye albumet mitt er det som er lettest å få tak i her borte. Albumet har blitt gitt ut her, så det er enklere å finne A.M. i butikkene her en mine første tre albums. Det er ny musikk, og jeg håper folk likte det de hørte!

Hvordan går det med låtskrivingen? Er du sånn at du altid skriver, selv når du er på turnè?
Ja, jeg skriver konstant. Jeg skriver ikke så mye når jeg er langs veien, men jeg tar det igjen når jeg er hjemme. Jeg er nok en slik person som skriver veldig mye og ofte, til og med rett etter at jeg har gitt ut et album. Du vet aldri når og om du kommer til å skrive dine største hits gjennom livet, så min filosofi er at alle fridager bruker jeg til å skrive på en sang.

Men du skriver ikke når du er ute på veien og opplever andre steder og andre inntrykk?
Jeg har forsøkt å skrive når jeg hr vært på turnè, men jeg synes det er vanskelig å fokusere på det siden det er så mye annet som skjer. En travel dag som i dag er ikke helt vanlig, men det er vanskelig å finne tid mellom intervjuer, meet & greets, lydsjekk og konserter. Det er rett og slett for mange forstyrrelser når man er på turnè, så jeg foretrekker å skrive når jeg er hjemme.
Chris young

Takk for at du tok deg tid til en prat med oss Chris!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy