Country4you

Cotton Eye Joe Show öppnar för Alan Jackson i Eskilstuna

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annika & ”Cotton Eye Joe Show” Foto
Annika & ”Cotton Eye Joe Show

Nu är det klart med det första bandet, som framträder före Alan Jackson i Eskilstuna. Det blir inte helt obekanta ”Cotton Eye Joe Show” med Annika Ljungberg i spetsen. Annika som var frontfigur i Rednex under dess storhetstid uppträder tillsammans med Jens Sylsjö, som också har ett förflutet i Rednex, och Fredrik Jernberg. Tillsammans med band så kommer de att dra igång publiken på Vilsta i Eskilstuna den 10 augusti.

Singeln «Cotton Eye Joe» spelades in av Rednex och Annika Ljungberg redan 1994 och har blivit en formidabel succé över hela världen. Många svenskar vet säkert inte om vilken stor exportvara som Rednex har varit för Sverige.
Över 10 miljoner skivor har gruppen sålt world wide. Rednex och Annika blev Nr 1 i 12 länder samtidigt, bl.a. i England under 4 veckor. Den har varit bland de bäst säljande låtarna i Tyskland under 10 år, vilket betyder Trippel Platina. Man har sålt Guld i USA av både singel och album och gick direkt in på Billboards countrylista. Dessutom så har låten ”Cotton eye Joe” varit med i 2 Hollywood filmer (”The Negotiator” med Samuel L. Jackson och ”Hood of Horror” med Snoop Doggy Dog).

På frågan, vad det är för skillnad mellan The Cotton Eye Joe Show och Rednex, svarar Annika: – För ungefär tre år sedan spelade vi i Indien, på samma festival som Sting. Vi hade större publik än honom och vi var inte utannonserade som Rednex, utan som ”Cotton Eye Joe”. Då insåg jag att den låten är större än bandet.

Nu har jag tagit steget från en playback akt, som vi var 1994, till att sätta ihop mitt dream team och bilda Cotton eye Joe Show. Nu kör vi live tillsammans med ett band och det känns toppen. Jag är skolad på Adolf Fredrik och vill alltid spela live. Så det kändes naturligt att byta.

Annika har bl a haft 3 låtar med i succé tv-serien ”Baywatch” och varit med i Melodifestivalen två gånger. Först 2002 som soloartist med «Sail Away». Sedan 2006 med Rednex där man fick en stor framgång med låten «Mama, Take Me Home» och gick hela vägen till finalen i Globen. Låten blev en succé och sålde Guld på 3 veckor med en topplacering på försäljningslistan.

Förra sommaren gjorde bandet även ett framträdande med sin show inför den stora publiken på «Allsång på Skansen».

Efter splittringen för några år sedan har Annika och bolaget Rednex AB gått skilda vägar. Idag består ”Cotton Eye Joe Show” av Annika Mary Joe Ljungberg (sång och munspel), Jens Cotton Eye Joe Sylsjö (sång, fiol och gitarr) och Fredrik Pinball Jernberg (sång, banjo och gitarr) plus kompmusiker.

Annika utstrålar glädje, fart och fläkt. Det kommer att bli en hejdundrande Country Show i Eskilstuna med Annika & ”Cotton Eye Joe Show”! Hon utlovar alla de hits som hon spelade in under 90-talet.
Ingen kommer att gå besviken därifrån…

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy