Country4you
Image default
Country Nyheter Country Sverige Utvalgt Artikkel

Country Music DownUnder, Uke 43

De 42:a Country Music Awards som delas ut av Country Music Association of Australia hölls i Januari i Tamworth (“Australiens Nashville”). Lee Kernaghan fick 4 priser bl a för hans hyllning till ikonen, legenden och kungen av australisk country Slim Dusty. Om Slim kan man säga att han föddes som David Gordon Kilpatrick  men när han var 11 år tog han sitt artistnamn, Slim Dusty, och gick upp på scenen och där stannade han till sin död 2003. Två av priserna var: Videoclip of the Year och Single of the Year och låten heter ”Flying with the King”

Den 7 November släpps ett intressant album i Australien.  Melinda Schneider och Beccy Cole har gjort ett album med låtar som sjungits av berömda countrysångerskor, Great Women Of Country & The Songs That Made Them”. De har hittills gett ut en singel,  ”9 to 5”

Lady Antebellums album ”747” säjer bäst i Australien men bästa inhemska countryalbum är Kasey Chambers med ’Bittersweet’. Titellåten med Bernard Fanning låter så här:

Ett annat nytt album är komikern, musikern, Bluegrassångaren Peter Denahy  album ”Me”. Albumet  släpps den 26 oktober och Releasepartyt är i Peters hemby Yackandandah kl  4pm till 7-taget. Yackandandah har 663 innevånare och är en gammal guldgrävarby där man hittade guld fram till slutet på 1800-talet. Idag lever man på turism och den folkmusikfestival som anordnas varje år.
På albumet finns hans senaste hit ”Looking at My Phone” ( byns namn uttalas  Jæckendænde)

Les også:

Waiting on a Woman

T. Kila

Blake Shelton – «God’s Country» (Acoustic)

Redaksjonen

Josh Abbott Band

Roy Skjellaug

Legg igjen kommentar