Country4you

Country Music History: Johnny Cash konsert på San Quentin State Prison

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 24 februari 1969 höll Johnny Cash en konsert på San Quentin State Prison i California. Med sig hade han en ny sång, en sång han bara läst några gånger innan San Quentin.

Cash förstod att «A Boy Named Sue» kunde bli något så de tog med låten på prov. När de spelade låten under konserten var han tvungen att snegla på notstället. Melodin var enkel och han bad om hjälp av en gitarr och takten var så’n att han nästan kunde läsa texten. Det blev succé. Konserten filmades och det kom ett album. «A Boy Named Sue» valdes ut som singel och för 45 år sedan var låten på många hitlistor runt om i världen.

Låten skrevs av Shel Silverstein som var en författare och tecknare men blev kanske mest känd som låtskrivare. «Put Another Log on the Fire» (Peta in en pinne i brasan), «Sylvia’s Mother«, «Tequila Sheila» och «The Cover of Rolling Stone» är några låtar han skrev.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy