Country4you
Image default
Country Danmark Country Music History

Country Music History: Tennessee Homesick Blues

Tennessee Homesick Blues” gik i dag, for 30 år siden til tops på Billboard Hot Country Singles.

Sangen blev plukket fra soundtracket til Dolly Partons film ”Rhinestone” fra samme år, hvor hun bl.a. spiller overfor en veloplagt  Sylvester Stallone.

Plottet går på, at Dolly (som countrysangeren ”Jake”) er strandet på en klub i New York på en kontrakt hun ikke kan komme ud af.

Hun indgår derfor et væddemål om, at hun på 14 dage kan gøre, en hvilken som helst person, til en Country-sanger. Det er her Stallone kommer ind i billedet som taxi-chaufføren, ”Nick” der ”hader country mere end stegt lever”.

Som sagt, så blev ”Tennessee Homesick Blues” udvalgt til en single, med ”Butterflies” som B-side. Nummeret, som Dolly Parton selv har stået for, er en hilsen til hendes hjemstat, Tennessee, men hvor tidligere ”My Tennessee Mountain Home” var en hyldest til hjemstaten, afspejler teksten i dette nummer mere det savn hun, som personen ”Jake” går rundt med i New York. Et savn der dog bliver løst op for, da hun bringer Nick med hjem, til et 14 dages brain-storming-kursus i kunsten ”at synge country”.

Ud over at toppe i USA landede singlen også en #1 på canadas RPM Country Tracks

 

 

 

Les også:

Waylon Jennings

T. Kila

CAM till Norge och Danmark

Ella Kallander

Country Music History: Timber, I’m Falling in Love

T. Kila

Legg igjen kommentar