Country4you

Country Politiet

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er du en av de som ofte sier «Nei, dette er da ikke country!«? Vel, da har du heldigvis noen valg her i livet. Du kan la vær å høre på musikken, du kan bytte til en annen radiokanal, du kan gå deg en tur, eller du kan tenke slik:

«Jo, musikken har faktisk utviklet seg og vi må jo bare være glade for at countrymusikken har blitt så populær med et stort spekter av stilarter!»

Du har selfølgelig retten på din side til å si at det kun er tradisjonell country som er EKTE country, men dette er å se på sjangeren med kun et øye åpent, eller kanskje rettere sagt, høre med ett øre. Det er mer en god nok plass til alle sjangerene innen countrymusikken!

I Juni hvert år er jeg i Nashville for å overvære CMA Music Festival. Det er en årlig festival der ca. 450 artister setter Nashville på hodet i flere dager. Her kommer det som kan krype og gå av kommende countrystjerner, countryartister som forsøker å slå igjennom og selvfølgelig de store countrystjernene som Alan Jackson, Brad Paisley, Martina McBride, Blake Shelton og mange mange flere. Countryfans fra alle USAs stater kommer hit, og det gjør også countryfans fra store deler av verden. Dette gjør CMA Music Festival til verdens største countryfestival med over 275 000 tilskuere under festivaldagene. Dette åker år for år og er noe som jo beviser at countrymuikken bare blir mer og mer populær.

Under festivalen får man hele spekteret innen country sjangeren. Her er det tradisjonell country, country-pop, country-rap og country-rock. Det er altså noe for enhver smak! Man velger selv hva man ønsker å få med seg, og utelukker det man ikke har lyst å få med seg…

CMA gjør også en spørreundersøkelse under CMA Fest dagene. Her er hva som kom ut av det:

– Gjennomsnittsalder på festivalen: 38,5
– 71 prosent er høyskole utdannet
– Mer enn 50 prosent (53,2%) av deltakerne sier de lytter til mer Country Music nå enn hva de gjorde for to år siden.
– Hele 94 prosent av de spurte sier de planlegger å vende tilbake til neste års festival.

Vi besøker også selvsagt Grand Ole Opry når vi er i Nashville. Der er det gjerne artister som Oak Ridge Boys, Bill Anderson, Easton Corbin og Carrie Underwood som kan dukke opp. Det er gjerne en god blanding av både tradisjonell country og nyere country, og vet du hva? Det fungerer veldig bra! De ca. 4000 publikummere som møter opp til hvert show storkoser seg, og det gjør vi også.

Vi har også fått med oss CMT Music Awards som hvert år blir arrangert i Nashville under CMA Fest uken. Når vi var der det første året, fikk man servert tradisjonell country med fremføringer av Hank Williams Jr. som sammen med Brad Paisley gjorde en hyllest til Hanks far med låta «I’m Gonne Get Drunk And Play Hank Williams«. En fantastisk låt og fremføring!

Willie Nelson dukket også opp og fremførte «Roll Me Up and Smoke Me When i Die» sammen med Zac Brown, Darius Rucker, Jamey Johnson og Toby Keith. Wow! «Gamle» og «Nye» countryartister om hverandre til ellevill jubel blant publikum! Vakkert…

CMT Awards kvelden inneholdt også selvfølgelig en rekke county-pop/rock låter, og det hele toppet seg når rockebandet Journey avlsuttet showet sammen med Rascal Flatts. Det var ingen som løp mot utgangsdøren av den grunn..

Jason Aldean ble nylig beskylt for å ødelegge countrymusikken med sin musikk. Han gikk ut på Twitter med følgende melding:

«To all the haters.
If you think I am ruining country music, feel free to unfollow me. Nobody is forcing you to listen
«

Godt sagt Jason Aldean!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy