Country4you

Country SM 2014

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den sista helgen i September (25-28) är det dags för Country SM (tror det är för den 9:e gången) på Sälens högfjällshotell.
En lugn torsdags med bl a karaoki följt av fredag med tävling i Bluegrass och Rock-a-Billy. Fredagen avslutas med tre timmar country dels i stora Vinterträdgården och dels i pianobaren.

På lördagen tävlas det i Pure Country och Pop/Rock Country. På kvällen spelar vinnarna i Vinterträdgården och det är karaoki i Pianobaren. Lägg till flera utomhus aktiviteter för de som vill känna atmosfären runt fjället. Saturn Girl & Toneheroes vann Rock-a-Billy klassen förra året:

Förra årets SM var fantastiskt kul, trevliga människor och fantastiska artister. Hörde att Long Gone Smiles Band är med i år igen. De dyker upp som svampar ur jorden lite varstans och jammar. Sist var gästartisten Jamie Meyer med och spelade i vestibulen. Micke Lindgren kan ibland inte låta bli att berätta någon kul countryhistoria mellan låtarna.

Jamie hade fullt ös på pianobaren med sin country-pop innan Brolle kom och avslutade kvällen.
Vilka gästartister det blir i år är inte klart. Jo jag glömde påpeka att det bl a finns westernkläder och CD-plattor till försäljning.

Sälen ligger bara några km från Norge så det brukar vara en del norrmän där. Det kan bli fler.
Mer information finns på

Nominerade 2014

Pure Country:
The Long gone Smiles Band
Albin and the honky tonk express
Richard Magnusson & Rag Wagon

Pop / Rock Country:
Flying Cow
Bo H-son Band
Eagle Down
Tricky Trail

Bluegrass / Old time:
Grassride
Jankas Blågräs
Tobacco Jam

Rock-A-Billy:
The Fastback
Stockholm Rockers
Red Barn Rumblers

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy