Country4you

Tootsie World Famous Orchid Lounge

Ett av de mest kända Honky Tonk barerna i Nashville, Tootsies  firar 64 år i år. Närheten till Grand Ole Opry (dagens Rymans Auditorium) gjorde att många som uppträdde på Opry ofta kom till Tootsies för att träffa vänner och fans.

När Tootsie Bess (Hattie Louise Bess) köpte baren kallade hon den Mom’s. En målare överraskade  henne med att måla huset lila. Det vår då baren fick namnet Tootsie’s Orchide Lounge. Tootsie var  mycket  givmild och många fattiga låtskrivare och sångare kunde få någon dollarsedel. Tootsie hade lappar i en ask med namnen på de som fått pengar och som hon tyckte hade talang nog för att kunna bli tillräckligt berömd för att kunna betala tillbaka. I slutet på varje år hölls en välgörenhetskonsert där överskottet gick till Tootsie (och hennes ask).  När Tootsie dog 1978 var det många som ville sjunga under begravningen.

Tootsie’s har två scener, en nere vid baren och en uppe vid bakdörren mot Rymans.  Många countryartister har varit och sjungit här. Patsy C, Kris K, Willie N, Bobby B, Waylon J, Terri C och på senare tid har Taylor Swift varit där och Keith Urban med domarkollegan Steven Tayler.

Kom ihåg att Broadway i Nashville är full av berömda honkytonks – Tootsies är en av dem, men du kan inte åka ifrån Nashville utan att ha varit på Tootsies.

En videopresentation av Tootsies:

Och så ett klipp för att visa  atmosfären:

Artikkel ble første gang publisert: 29.mars 2017

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy