Country4you

Country4you.Com vurderer: Trace Adkins – Cowboy’s Back In Town

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trace Adkins

Trace Adkins’ nye album, Cowboy’s Back in Town kom ut her i Norge nylig. Dette er hans første album for Show Dog-Universal Music, plateselskapet som er ledet av Toby Keith og produsent Mark Wright. Adkins co-skrev tittelsporet med Jeff Bates og Kenny Beard. I tillegg har Beard co-produsert det 11-spors albumet med Michael Knox, best kjent for å produsere for Jason Aldean. En deluxe-utgave er også tilgjengelig med fire ekstra spor, inkludert Hillbilly Bone, duetten sammen med Blake Shelton.

Samlet sett har Adkins over tjue singler på Billboard’s country music hitlister, blant annet #1 hits som (This Ain’t) No Thinkin’ Thing, Ladies Love Country Boys og You’re Gonna Miss This.

Country4you.Com’s vurdering:

Trace Adkins er kanskje en av de mest frustrerte artistene innen country musikkens verden. Han har en genuin flott stemme, men dessverre er hans musikalske smak mer tvilsom.

Alt jeg hørte i forkant av Cowboy’s Back in Town utgivelsen gjorde at jeg fikk litt større forventninger til dette albumet. Ingen av singlene til Adkins’ forrige album (X fra 2008) nådde opp blant topp 10 på Billboard’s Hot Country Songs liste, så håpet var at denne gang er Trace tilbake på sporet med gode låter igjen.

I år byttet Trace Adkins plateselskap fra Capitol Nashville til Toby Keith’s Show Dog-Universal Music. Den første singelen ut fra det nye albumet var ‘Ala-freakin-Bama’ – et foruroligende tegn. Den ble heller ikke spesielt godt mottatt på Billboard, der den kun så vidt klarte å karre seg inn blant de 50 beste låtene (beste plassering som #49).

Da Trace annonserte sin avskjed med Capitol kort tid etter utgivelsen av denne singelen, håpet jeg det ville bety at denne låta ble igjen hos Capitol. Dessverre sikret Trace seg rettighetene til de siste opptakene han gjorde hos Capitol, og valgte å inkludere denne låta i debuten for Show Dog Universal. Heldigvis er det bare én annen sang som er verre på albumet, albumets siste spor «Whoop A Man’s Ass», hvor tittel sier alt.

Første låt ut på albumet er ‘Brown Chicken, Brown Cow’. Den åpner friskt, og sangen i seg selv er ikke så ille – man kan vel kalle den middelmådig snarere enn dårlig. Litt irriterende repeterende, men helt ok å høre på.

Adkins’ nåværende singel ‘This Ain’t No Love Song’ er en ganske fin ballade som var en av de få lovende signalene man fikk før albumet kom ut.

Et annet urovekkende signal før albumet kom ut, var da jeg så Trailer Choir var med på en låt –  ‘Don’t Mind If I Don’t’.  Etter å ha hørt sangen noen ganger, så  er Trailer Choir knapt merkbare. Sangen er kjedelig, men harmløs.

Det er et par forsøk på humor her også. Mye av ‘Hold My Beer’ er roping istedet for synging, men teksten (om en fuktig bryllupsfest) er ganske morsom.

Tittelsporet på albumet er en ganske hyggelig fortelling om en kvinne fra byen som får beriket livet sitt når hennes cowboy kjæreste kommer på besøk. Dette er en av Trace Adkins’ egne låter som han har skrevet sammen med Jeff Bates og Kenny Beard. En bra låt!

‘A Little Bit Of Missing You’ er en annen ganske bra kjærlighetssang. Selv om den føles litt «overprodusert» gir den en av de få virkelig gode melodiske øyeblikk på albumet. Her blir også Trace’s heftige basstonene brukt med god effekt.

Høydepunktet på albumet er ‘Still Love You’ , en øm ballade skrevet av Jeff Bates, der Trace igjen viser at han er en veldig god vokalist. Sangen i seg selv er bare så som så i forhold til noen av de balladene Trace har gitt oss tidligere.

Jeg liker også veldig godt låta ‘Break Her Fall’. En historie om en tenårings romanse mellom en «langhåret landsens gutt»og en rikmanns-datter. Det er en kjent klisjéaktige historie, men pent gjort med et par minneverdige strofer:

She used me like a razor blade

To cut the ties that bind

Freed herself from Daddy’s world

Got tangled up in mine

De fleste av sangene på dette albumet kan synges av av alle, og Adkins’ store stemme er rett og slett ikke godt nok benyttet.

Høydepunkter:

– This Ain’t No Love Song

– Cowboy’s Back In Town

– Hell, I Can Do That

– Still Love You

– Break Her Fall

Country4you.Com’s vurdering av albumet: 3 av 6

Du kan kjøpe albumet hos CDON her

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy