Country4you

Countryartister satsar på HonkyTonk-barer

När jag var i Nashville första gången så fanns det bara en bar / Honky Tonk som ägdes /öppnats av en artist, Jimmy Buffets Margaretaville. De har bl a goda hamburgare och levande musik större delen av dagen.

Innan pandemin hann jag se en bar till öppnas AJ Good Time Bar. Alan jackson hade musik på tre våningar ’Större delen av dagen’. Mycket trevlig miljö. (Fick köpa en sån T-shirt som de hade i baren med loga ’AJ Good Time Bar’)

Precis innan pandemin började artister investera i barer först var Blake Shelton. Men vi tar barerna i turordning från Riverfront (Cumberland River).

Hard Rock Cafe ligger först och de har WildHorse Saloon som granne. Luke Combs har precis köpt WildHorse och den kommer att öppnas nästa år (?) med namnet Hurricane. De kommer att på takvåningen ha en fantastisk utsikt österut över Cumberland River. De nuvarande ägarna hoppas att det blir ett fortsatt inneställe för LineDance.

George Jones Museum och bar låg också här men de slog igen någon månad in på pandemin.

Mitt emot Hard Rock Café har Glen Campbell Museum öppnat – inträde är $20. Kan inte se om de har mat eller kaffe.

Eric Church kallas ju för ‘the Chief’. Hans bar med bl a långkok och andra specialiteter ska heta Chief’s och kommer att öppna någon gång under 2023. Har läst att de ska ha 6 våningar men det låter ambitiöst. Den ska snart öppna så när countryturen kommer till Nashville i september så borde de öppnat.
Visste ni att Eric Church fans kallas för the Church Choir.

John Rich, låtskrivare och från duon Big & Rich, har öppnat en bar som serverar inte bara mat med ’kall öl’ utan också hans whiskey som heter Redneck Riviera. Man har döpt baren till samma. Man har en slogan ’Work Hard, Play Hard’. De säljer också boots, alkoläsk på burk, BBQ-sås m.m.

Kid Rock har öppnat Kid Rock’s Big Ass Honky Tonk& Rock’n’Roll Steakhouse, ligger mitt emot Redneck Riviera och har live musik, mat och barer på flera våningar

Florida Georgia Line har sin bar en bit nedanför Kid Rock (Mitt emot Johnny Cash) och den kallas för FGL-house. Även FGL har live musik. De öppnar 11 och har bl a brunch men de har också en Sydstats-meny men främst burgare med kött från lokala gårdar. Deras whiskey heter Old Camp. De har en av de bästa takterasserna i stan.

Johnny Cash Bar & BBQ är en mindre bar som öppnades 2019 och de är granne med Johnny Cash Museum och Patsy Clines museum.

Luke Bryan’s bar heter Luke’s 32 Bridge Food + Drink. De har samma koncept som flera andra av barerna. Musik, Mat, Dricka på flera olika våningar – och en takterass. 32 Bridge kallas den bro där Luke växte upp och där Luke lärde sig att vildmarkslivet, Fiska + Jaga t. ex.

Blake Shelton har sin Ole Red på andra sidan Broadway från Luke’s. Även Ole Red har flera våningar med musik och andra aktiviteter. De har om jag inte misstar mig ett samarbete med som äger Grand Ole Opry. Ole Red finns också i Gatlinburg, TN, Orlando, FL och Tishomingo, OK (Blakes Hemby).

Miranda Lambert kallar sin bar för Miranda Casa Rosa. Fyra våningar med musik och Mat. Hon är från Texas så det finns ett bra utbud på menyn.

Jason Aldean har sin bar mitt emot Casa Rosa. Den heter Jason Aldean’s Kitchen + Rooftop Bar och även den har musik, mat och dryck på 4 våningar. Takvåningen är framröstad som den bästa på Broadway (Men det omdömet har även andra barer fått). Den maträtt som blivit framröstad som den bästa i Nashville är Southern Meatloaf.

Dierks Bentley Whiskey Row ligger i ett anrikt 3-vångshus i samma kvarter som Ryman Auditorium. Mest smaskiga hamburgare på menyn men även stek och kyckling. Ser att de har whiskey till matlagning också. Det är troligt att Whiskey Row har mycket konkurens från de mer traditionella honky tonk-barerna som ligger bredvid som Tootsies, Legend Corner, Stage of Broadway, Second Fiddler m fl.

Mitt emot Tootsies ligger Alan Jacksons AJ’s Good Time Bar och några tjugotal meter bredvid så kommer Hank Williams Jr Boogie Bar att öppna sin bar (Han tar över Nashville Crossovers lokaler). Det har precis meddelats så det är okänt när den öppnar men det är nog inte aktuellt förrän nästa år.
Efter ytterligare några 20-tal meter öppnar ju Garth Brooks sin Honky Tonk. Baren ska heta  ’Friends in Low Places Bar & Honky-Tonk.  Oklart när den öppnar men det verkar som de har öppet några timmar för försäljning av Garth och Trisha rylar.

På kartan är artisternas barer med rött och andra mer historiska barer är skrivet med grönt. Broadway går mer i väst-östlig riktning ’så håll kartan rätt’. 5th Avenue förbi Ryman har bytt namn, heter nu Rep. John Lewis Way och den går ner till kyrkogården där den populära senatorn har begravts

 Dokumentet redigerat 26 April 2023 (Ny ägare till WildHorse, Snart öppnar The Chiefs,  Namn på Garths Bar)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy