Country4you

Countrymiljøet sørger etter Tore Andersens bortgang

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske artisten og låtskriveren Tore Andersen er død, bare 55 år gammel. Andersen var lørdag kveld på vei hjem fra Horten til Oslo fra en familiemiddag da han fikk et illebefinnende. Det var samboeren som kjørte, og hun svingte bilen inn på en sidelomme og kontakt nødetatene da hun plutselig ikke fikk kontakt med ham, melder VG.

Som 19-åring vant Tore Andersen Trøndersk Talent ’79. På Andersens nettsted står det at «nesten alle konkurrentene sang i kjente band og stilte med de nyeste hitlåtene. Tore på 19 hadde ingen hørt om før, han stilte kun med sin Eko kassegitar, ny westernskjorte og sang City of New Orleans.»

Fra 1982 til 1992 var Andersen gitarist og vokalist i trønderbandet Vikings, før han i 1993 ga ut sin første soloplate, «The Hero in Me», innspilt i Nashville i USA. Videoen til singelen fra albumet, «The Fool I Am», ble en av de første europeiske musikkvideoene som ble spilt på Country Music Television (CMT) i USA.

I 1998 ga han ut albumet «Tore Andersen», og han vant Spellemannsprisen i 2009 i klassen country for albumet «Right around the corner».

Andersen har samarbeidet med en rekke kjente norske artister, blant andre Ottar «Big Hand» Johansen. 22. desember holdt de sin siste konsert sammen på Kampen Bistro i Oslo.

Han gjorde en kjempebra konsert sammen med meg den kvelden, og det var veldig god stemning, sier Johansen til VG.

Han sier at Andersen både var en kollega og en god venn.

Stein Groven, bedre kjent som Casino Steel, deltok også på den siste konserten.

At Tore er død var en sjokkbeskjed å få. Han var en særs dyktig komponist og sanger og en fantastisk person. Han tilhørte eliten og var egentlig undervurdert på det han laget, sier Steel til Aftenposten.

Andersen samarbeidet også med artister som Henning Kvitnes, Hilde Heltberg og Paal Flaata med flere.

Like før jul var Andersen også med på TV-Øst sitt juleshow «Country Jul på Fefor».

Våre tanker går til Tore Andersens familie og venner.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy