Country4you

Countrymusikens historia och CMA Awards på SVT

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dokumentärskildraren Ken Burns nya serie ”Countrymusikens historia” hade sin premiär på SVT-Play december 1. I serien som är på 9 delar skildras musikens och det amerikanska folkets utvecklingen från det att olika musikstilar kom att spridas via radio och Grand Ole Opry. Serien avslutas med countrymusikens status 1996.

Håll koll på TV-tablåerna för seriens första avsnitt ’Radions Revolution’ visas på SVT2 den 7/12 kl 20:40. Serien finns på SVT Play fram till november 2022 ifall du missar något avsnitt. Serien finns även på DVD och låtarna på spellistor.

Den 7/12 visar SVT2 CMA Awards 2019. Det är första gången på flera år som man sänder programmet som tar upp countrymusiken av idag och hyllar artisterna från förr och idag.

Värdarna i år är Carrie Underwood, Dolly Parton och Reba. På scen finns flera stjärnor som Keith Urban, Miranda Lambert, Pink och Chris Stapleton. Som vanligt är man på Bridgestone Arena och delar ut priser till artister och låtskrivare. Programmet sänds kl 19:05 på lördagen och repris på söndag kl 11:45 också på TV2.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy