Country4you

Dolly-hjelp til Smoky Mountains

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 23.november startet det som skulle bli en katastrofal brann i Tennessee’s Smoky Mountains. En liten brann, som det nå viser seg var påsatt av to mindreårige, eskalerte kraftig på grunn av kraftig vind i orkan-styrke og knusktørre forhold. Brannen pågår enda, men brannvesenet sier i dag, 8.desember, at de har ca. 70% kontroll på flammene.

I dagene som fulgte etter at brannen var oppdaget, måtte man gå til det drastiske skritt å evakuere byen Gatlinburg. 14 000 personer sto plutselig uten tak over hodet. Gatlinburg har bare ca. 5000 faste innbyggere, men er et veldig populært turistområde med tusenvis av utleiehytter. Nabobyen Pigeon Forge ble satt opp som evakueringssted og har fungert som base for store hjelpemannskaper og frivillige.

Status pr. nå er 14 døde, 180 skadde, 2460 bygninger skadet eller ødelagt. Brannen har gått over ca. 15.000 dekar

Dolly Parton kommer som sikkert mange vet fra området rundt Smoky Mountains. Dolly har store interesser i området og har investert mangfoldige millioner kroner i attraksjoner som Dollywood og Dixie Stampede.
Begge attraksjonene ble skånet i brannen, men det var nære på for Dollywood. Brannen har pågått rett i ytterkant av den store parken.

Mange har mistet alt de eier og står nå på bar bakke. Mange har ikke hatt råd til å forsikre hus og eiendeler, så man kan jo bare tenke seg hvor vanskelige det er for disse nå.

Dolly Parton bringer litt lys i hverdagen til de berørte i Smoky Mountains med en stor TV-sendt innsamlingsaksjon den 13.november på Countrykanalen Great American Country (GAC). Den 3 timer lange sendingen vil inneholde opptredener fra blant annet Dolly, Reba McEntire, Alabama, Jamey Johnson, Ronnie Dunn, Kenny Rogers, Alison Krauss, Chris Stapleton, Chris Young, Big & Rich, Amy Grant og Montgomery Gentry.

My People Fund

Rett etter at katastrofen i Smoky Mountains var et faktum opprettet Dolly ett fond, «My People Fund«, som vil gi 1000 dollar (ca.8300 nok) hver måned til familiehjem som er ubeboelig eller ble fullstendig ødelagt i brannene. Enhver familie som mistet sitt hjem (leietakere og huseiere) på grunn av skogbrannene i Sevier County vil være kvalifisert.

Donasjoner til fondet kan gjøres via Dollywood Foundation

Vi i Country4you arrangerer jo årlig en USA-tur. På Countryturen i 2014 og 2015 var vi i Smoky Mountains og mange av våre reisende på disse turene har blitt veldig glad i området. Selv har jeg vært i området mange ganger også utenom Countryturene, og to av hyttene vi pleier å leie der har nå brent ned..

Vi har selvsagt sendt noen kroner til Dolly’s fond, og vi oppfordrer andre til å gjøre det samme via Dollywood Foundation

Se bilder fra brannen.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy