Country4you
Image default
Country Artister

Dustin Lynch

En av de nyare artisterna i Nashville är Dustin Lynch. Han är 33 år och kommer från Tullahoma i södra Tennessee. Tullahoma ligger delvis i ett county som heter Coffee på järnvägslinjen mot Chattanooga. Han sjöng och spelade gitarr redan i 8-årsåldern och vid 16 år fick han uppträda på Bluebird Café och gjorde succé. Han flyttade till Nashville och gick på universitet nära Bluebird Café. Studierna var klara 2007 och Dustin tänkte söka till läkarhögskolan men bestämde sig till sist för musiken.

Från 2011 har Dustin släppt 3 album som sålt ganska bra men singlarna har varit populärare. ”Where It’s At (Yep, Yep)” som kom 2014 har sålt Platinuim:

Dustin turnerar just nu, ofta med Brad Paisley och han får bara bra rescensioner. Däremot blev han väldigt förvånad och rädd när någon i publiken kastade en ölburk på honom som träffade honom i ansiktet (oktober 2014).

Turnéer bruka betyda mycket tid till att skriva låtar. För bara någon månad sedan skrev han, Justin Ebach och Andy Albert ”Good Girl”, en låt som han tyckte så mycket om så den släpptes så snart det bara gick.

När det gäller turné i Skandinavien eller i Europa så verkar det inte vara aktuellt. Ett nytt album ska nog vara på gång – jag gissar nu till vintern.

 

WEB: www.dustinlynchmusic.com – FACEBOOK: www.facebook.com/dustinlynchmusic

Les også:

Jamie Meyer

T. Kila

Alabama gjenforenes og kommer med ny singel!

Roy Skjellaug

Dixie Chicks med Best Of Album

Roy Skjellaug

Legg igjen kommentar