Country4you

Vi møtte Eric Church i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ærlig, rocka og lidenskaplig musikk uten grenser. For denne artisten er musikken livet som ikke kan settes i bokser.

Vi møter Eric Church på hotellet. Hans smiler og ser på verden bak sitt varemerke, solbrillene (han fikk skader på øynene i begynnelsen av karrieren da han brukte linser og den sterke varmen og lyset på scenen ble ødeleggende). Dette er hans første besøk i Skandinavia. Han og bandet har tidligere besøkt Storbritannia, og denne gangen har de vært Tyskland, Nederland, Sverige og nå sto Oslo på programmet før de reiste hjem igjen.

Eric har en lang karriere bak seg og har turnert med mange kjente artister, deltatt i TV serier og spilt mye hjemme i USA. Han kom ut med sitt nye album ”The Outsiders” i februar, et album som er veldig annerledes enn de tidligere. Han forteller at tiden var inne å lage et album som representerer hvor han er akkurat nå.

Rått, ærlig, nakent og veldig personlig

Eric sier at han vil at musikken hans er fri, han ønsker ikke bli satt i en spesiell sjanger. Han vil gjerne nå et stort publikum med sin musikk og er enig at albumet er overraskende, rått, ærlig, nakent og veldig personlig. Hans lidenskap er å skrive musikk og han føler seg hel når han står på scenen – det er hans flukt fra det daglige og det håper han at publikum også kjenner.

Han er opptatt av å ikke være en stereotyp som artist, han beundrer artister som har turt å gjøre musikk på egne vilkår, plater som er annerledes enn publikum er vant med og han er klart stolt av å ha gjort dette selv nå. Han forteller at spesielt countrymusikken er i stor forandring nå og det er mange spennende ”cross over” artister som implementerer andre musikkstiler i countrymusikken.

På scenen ønsker han å overraske, ha det gøy og han er ikke så opptatt av hvor store scener han spiller på. Han er ute etter å skape stor stemning, og det er ikke avhengig av om det er 30 eller 3000 i salen. For oss som opplevde ham på Rockefeller noen timer senere kan skrive under på at han leverer 100%! Han spilte mange låter fra ”The Outsiders” albumet og når han spilte noen av de mer kjente låtene ble det stor stemning. Under låten ”These Boots” kastet flere opp sine boots på scenen og fikk dem tilbake signert!

(Alle foto:Thea Tøstie)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy