Country4you

Mai 2012: Glen Campbell sier farvel til fansen

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Glen Campbell, en levende legende, gikk ut til media i fjor sommer og sa at han lider av Alzheimer. Siden den gang har han gitt ut det han kaller sin siste CD med ny-innspilt musikk, «Ghost On The Canvas«. 52 studioalbum og 6 livealbums har Campell rukket å gi ut, inkludert «Ghost on the Canvas«. 81 av hans singler har vært innom Country hitlistene, og 9 av disse gikk helt til topps.

Campell har solgt mer enn 45 millioner album og samlet tolv gull-album, fire platina-album og ett dobbelt platina-album.

Campell kom ut med sitt første studialbum i 1962. Tittelen var «Big Bluegrass Special» og inneholdt hans første Topp 20 hit – «Kentucky Means Paradise«. Campell fortsatt med sine utgivelser i årene som kom, og i 1968 ga han ut hele 5 album i løpet av samme år. Albumene som kom ut var: «Hey Little One«, «A New Place in the Sun«, «Bobbie Gentry & Glen Campbell«, «That Christmas Feeling» og «Wichita Lineman«. 4 av disse utgivelsene toppet Billboard Country Albums listen, og Campell fikk sin første #1 hit med «I Wanna Live» som var med på «Hey Little One» albumet.

Campells største hits kom på slutten av 60-tallet og tidlig på 70-tallet. Her serverte Campell uforglemmelige klassiekre som: «By the Time I Get to Phoenix,» «Wichita Lineman«, «Galveston«, og «Where’s the Playground, Susie?«.
«Wichita Lineman» ble forøvrig kåret av to magasiner i USA til en av de største sangene i det 20. århundre (Mojo Magazine i 1997 og Blender i 2001).

På slutten av 60-tallet og tidlig 70-tallet, dukket Campbell også opp i noen filmer. Han var med i filmen True Grit med John Wayne og Kim Darby, og Norwood med Kim Darby og Joe Namath.

På midten av 70-tallet hadde Campell flere store hits med «Rhinestone Cowboy«, «Southern Nights» (#1 Hit), «Sunflower«(skrevet av Neil Diamond), og «Country Boy (You Got Your Feet in L.A.)«.
Glen Campbell «Rhinestone Cowboy» var Campbells største hit, om man ser på salgstallene. Singelen solgte over 2 millioner eksemplarer i løpet av noen få måneder. Campbell hadde hørt låtskriver Larry Weiss’ versjon av sangen mens han var på turné i Australia i 1974, og følte at dette var den perfekte sangen for ham å spille. Sangen ble brukt i Haisommer parodien «Mr. Jaws» i 1975. «Rhinestone Cowboy» blir fortsatt brukt i både filmer og TV-serier, og du har kunnet høre den i blant annet Frustrerte fruer (Desperate Housewives).

Campbell lagde også en techno/pop versjon av «Rhinestone Cowboy» i 2002 med Rikki & Daz. Sangen ble en topp 10 hit i blant annet Storbritannia.

Campell gjorde også en annen crossover hit. «Southern Nights» ble hans andre #1 pop-rock-country crossover hit.

Glen Campell kan også ta på seg «skylden» for at vi i dag kjenner en artist med navn Alan Jackson.
Campbell møtte Jackson’s kone (dengang flyvertinne hos Piemonte Airlines) ved Atlanta flyplassen og ga henne visittkortet til sin manager. Alan Jackson begynte å jobbe i forlaget til Campbell i 1990, og fikk senere hadde av sine hits gjennom Campbell’s selskap, Seventh Son Music. Campbell har også vært til stor inspirasjon for Keith Urban.

Campbell skapte forresten historie ved å vinne Grammy i både country og pop-kategoriene i 1967 ved at «Gentle On My Mind» vant i country og «By The Time I Get To Phoenix» i pop-kategorien.

I 2005 ble Campbell tatt opp som medlem i Country Music Hall of Fame.

I juni 2011 fikk vi altså den triste meldingen om at Campell hadde blitt diagnostisert med Alzheimers sykdom seks måneder tidligere. Han hadde da vært plaget av kortsiktig hukommelsestap i to år. Han er for tiden på en avsluttende «Goodbye Tour», med tre av sine barn sammen med ham i hans backup band.

Campbell sang ‘Rhinestone Cowboy‘som en farvel til fansen under Grammy Awards tidligere i år, og han skal opptre under årets CMA Music Festival i Nashville i Juni. Country4you er på plass i Nashville, og dette er noe vi ser frem til! La oss håpe Campell får den hyllesten han fortjener!

Glen Campbell – Rhinestone Cowboy:

Campell snakker om sin Alzheimer diagnose:

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy