Country4you

Hardhaus – Countryrock fra Telemark

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slår du opp Hardhaus i ordboka, finner du forklaringen “hardt hode” som betegner en person som tåler mye, er modig og sterk.

Beskrivelsen passer perfekt til Countryrock-bandet Hardhaus fra Drangedal i Telemark. De fem musikerne som kaller seg Hardhaus fant hverandre sommeren 2017, og har allerede bevist at de fortjener denne merkelappen.

Fra første dag har bandet jobbet knallhardt med musikken sin, og nå presenterer de et helstøpt debutalbum med 12 originale låter. Det som kjennetegner Hardhaus-musikken er energi, trøkk, innlevelse og ekte spilleglede. Melodiene ligger godt forankret i Countryrock/Americana sjangrene, men tekstene formidles på ekte Drangedalsdialekt!

Hardhaus slipper debutalbumet «Hardhaus» på fredag!

I mediene har bandet blitt omtalt som Telemarks nye supergruppe, og med musikk som viser både tenner og følelser, er Hardhaus blitt kalt “den litt slemme lillebroren”.

Alle låtene er skrevet av vokalist Vidar Heldal, bassist Erik Damberg, og gitarist Erik Norheim. Inspirert av artister og band som bl.a. Tom Petty, Creedence, Bruce Springsteen, Lynyrd Skynyrd og John Mellencamp, har de tre laget sanger som både fenger og beveger.

I tillegg til å fortelle historier er Hardhaus opptatt av å formidle et helt spekter av stemninger – noe som gjør albumet variert og spennende. Låtene til Hardhaus spenner vidt og er innom mange ulike tekstlige temaer – her får vi høre om de mørke krokene av livet (sjalusi, spillegjeld, utroskap) i ekte country-tradisjon. Men Hardhaus er på ingen måte et “trist” band, og synger også om det å gi blaffen og tørre å være seg sjøl, glede og ikke minst kjærlighet…

Lytteren blir invitert med på en reise i Hardhaus-land fra første spor “Gatelangs” helt til gutta avslutter albumet sitt med den positive “Eg Har Trua!”.

Alle medlemmene har vært profesjonelle musikere på hver sin kant før de ble Hardhaus-brødre. Albumet de nå lanserer, med plateselskapet “Hells Bells Records” i ryggen, er et resultat av mange års erfaring.

Med det første albumet i kofferten, er Hardhaus nå klare for å vise hva de kan på livescener rundt om i hele landet.

Hardhaus - Foto: Kai Hansen
Hardhaus – Foto: Kai Hansen

Hardhaus består av:
Vidar Heldal (sang)
Erik Damberg (bass og kor)
Erik Norheim (gitar og kor)
Endre Christiansen (tangenter)
Jonas M. Lima (trommer)

Produsert av: Erik Damberg & Hardhaus
Innspilt og mixet: Av Erik Damberg i Damberg Lydstudio
Masteret: Lurrsen Mastering, Burbank, California og HitLab, Nashville

Hardhaus spiller blant annet på Countryfestivalen Seljord i sommer. Se konsertliste her.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy