Country4you
Image default

Nye Honkytonkbarer, restauranger och nöjesloker i Nashville

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flera av dagens countryartister investerar nu i Honkytonkbarer, restauranger och nöjesloker.

På kartan har jag markerat med en blå ring där det finns barer som öppnas eller har öppnats av artister. Den senaste investeringsvågen började med att Alan Jackson med en samarbetspartner tog över ett trevåningshus mitt emot Tootsies. Det är ofta musik på alla våningarna på ”AJ’s Good Time Bar”. Trevligt ställe.

Sedan kom ett museum, restaurang och bar efter George Jones död. Den ligger på 2nd Avenue och kallas ofta för The George Jones. Jag har hört att man har en bra utsikt från takvåningen.

I Juni invigdes Blake Shelton’s och Opry’s nya nöjeslokal ”Ole Red”. Man körde igång på försommaren Invigning var under CMA Fest med fans som vunnit i lottdragningen. Den är flera våningar stor och har flera scener.

Blake har en ”Ole Red” i sin hemby Tishomingo i Oklahoma.

Dierks Bentley öppnade sin 4:e restaurang Whiskey Row” för några månader sedan på hörnet av Broadway och 4th Avenue. De tre andra ligger i Arizona. Whiskey Row ska ha öppet så gott som 24/7 och ha Brunch en stor del av dagen.

Jason Aldean öppnade i juni sin restaurang ”Kitchen + Rooftop”. Den ligger snett mitt emot Ole Red på Broadway och 3rd Avenue (inte långt från Johnny Cash Museum och Patsy Cline museum). Man har tagit över Tequila Cowboys lokaler (se bild). Närmsta granne blir dock Luke Bryans nya restaurang

Det är lika här med musik och barer på flera våningar och god mat bl a specialburgare.

Florida Georgia Line har öppnat sin musik och sportbar på 3rd Avenue snett emot Johnny Cash Museum. Man kallar stället för ”FGL House” och det låter som man bl a satsar på kaffe, te, hamburgare, musikvideos och sport-TV. Glutenfri mat finns det med på menyn

John Rich (i Big & Rich) har börjat tillverka och saluföra Whiskey som heter Redneck Riviera American Blended Whiskey. John har öppnat en bar mellan 2nd och 3rd (nära Hard Rock Cafe) som heter ”Redneck Rivera”. De kommer att ha liknande Happy Hour priser på whiskeyn och ölen. Man har en bar som heter Heroes Bar för krigsveteraner.

Luke Bryan meddelade i juli att han skulle öppna en restaurang på Broadway. Restaurangen är granne med Jason Aldeans nya restaurang och Johnny Cash Museum, Namnet är Luke’s 32 Bridge Food + Drink och har 6 olika plan och 4 olika scener. För nyfikna så kommer namnet 32 Bridge från en bro nära Lukes barndomshem i Lee County, Georgia. På matsedeln finns t ex Luke’s Elk Burger with Red Dragon Cheese men även Sushi.

Jimmy Buffet är den artist som haft sin restaurang längst. Margaritaville Restaurant Nashville heter stället i hörnet av Broadway och 4th. Goda hamburgare, Nachos och den egna ölen LandShark Lager.

Garth Brooks säger även han att han har intresse av en egen restaurang i Nashville. Vi får se om det blir.

Dolly Parton har under många år investerat många miljoner i Pigeon Forge med bla.annet Dollywood. Ni som åker med Countryturen USA får verkligen se vad hon gjort för sin hembygd.

En varning!

Man kan ju undra om det här betyder att det blir en överetablering. Man kan ju bli orolig hur de gamla etablerade honkytonkbarerna ska klara konkurensen. Så när ni kommer till Nashville glöm inte Legends Corner, Tootsies, Second Fiddle, Stage of Broadway , Roberts Western World och alla andra gamla traditionella honkytonkbarer.

Artikeln är reviderad 2018-07-29 med uppgifter om Luke Bryan och Garth Brooks.

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy