Country4you
Country Norge Country Nyheter

Hege Øversveen – Goodbye Yellow Roses

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Goodbye yellow Roses” er Hege Øversveen’s andre album. Etter noen år med leting etter den riktige produsenten, ble Øversveen ved en tilfeldighet kjent med Brett Ryan Stewart da hun var på nok et besøk i musikkhovedstaden Nashville. ”Noen ganger snakker man bare samme språk”. I dette tilfellet, ikke bokstavelig talt. Denne gangen gir hun ut på eget plateselskap og albumet ble delvis finansiert av Øversveen’s trofaste fans, da hun lagde et crowdfounding prosjekt via Kickstarter. Forhåndssolgte cd’er, konserter og kanelsnurrer. Dette ble meget vellykket og etter kun noen måneder tok hun igjen turen over atlanter’n for å spille inn.

Albumet viser lekenhet i både sjanger og instrumentering. Og viser en melodiøs blanding av country, pop og rock. På ”Just let him love you” får man høre folkemusikeren Sissel Morken Gullord (kjent fra Disney sin Frozen) på bukkehorn. Hun tok med hornet i studio til Jon Anders Narum på Eina og ikke lenge etter trillet tårene i Nashville. På tittelsporet ”Goodbye yellow roses” hører man Morten Andreas Raddum (Silver Street), på harmonier. En låt som de skrev sammen på Øversveen sin egen låtskriver-camp på Toten.

Here we are” skrev hun med countryartist Jessie Brown i Nashville. Jessie er fra Indiana og Øversveen fra Biri. De skildrer Nashville-opplevelsen og forteller lytterne hvor viktig det er å være tro mot seg selv. Uansett hvor man er i verden.
Med rockeren ”Get the fuck out” får Hege på sin egen måte uttrykt hvor ”bygdedyret within” hører hjemme!

Albumet er innspilt hos The Sound Shelter og bandet på albumet består av blant annet: Bones Hillman (bassist i det australske bandet Midnight Oil), Gitarist Mike Payne (Francesca Batistelli, Luke Brian) og pianist Randy Leago (Lucinda Williams, Beach Boys, Kathy Mattea).

OM HEGE:
Det var først i 20-årene at hun tok opp gitaren og begynte å skrive låter. Både tekster og melodier kom naturlig og ble til slutt en stor del av livet.
I 2010 ble hun kjent med flere musikere fra Nashville, og ikke lenge etter befant hun seg i et studio på Music Row. Nå reiser hun stadig tilbake for å finne inspirasjon, skrive låter og jobbe i studio. Det siste besøket i byen resulterte i hennes andre album ”goodbye yellow roses”, som slippes på alle digitale plattformer, vinyl og CD Fredag 19.januar 2018.
Våren 2012 var hun finalist i The Voice på TV2, og debutalbumet «You Don’t Know Me» lå 7 uker på VG-lista og ble i avisa Klassekampen omtalt som ”et av de åtte beste norske album i 2013.”

Musikken ligger i et melodiøst grenseland mellom pop, rock og country. Hvor formidlingsevne, store refrenger og fengende låter virkelig treffer publikum. Hege omtaler scenen som sitt ”happy place”.

Hege Øversveen - Goodbye yellow Roses
Hege Øversveen – Goodbye yellow Roses

Kanskje vil du også lese:

Toby Keith hyllest til Merle Haggard

Redaksjonen

De nye medlemmene i Country Music Hall of Fame 2016 er…

Redaksjonen

Shania Twain kommer med nytt album

Redaksjonen
Laster...