Country4you

Los Wrangos – Outlaw Mariacchi – eller?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Los Wrangos värld blommar kaktusarna och skallerormarna vakar över sitt i sitt ödsliga kungarike.

Los Wrangos är från Stockholm och startades av bröderna Bob och Martin Lind. Deras passion för soundtracks till västernfilmer och för mexikansk musik och kultur startade en jakt på bra musik.

– ”Vi insåg efter ett tag att det inte fanns tillräckligt med den typen av musik som vi ville lyssna på. Förutom såklart som Ennio Morricone, Calexico, Marty Robbins och några till gett ut så hittade vi förvånansvärt lite”, säger Bob Lind sångare och gitarrist.

Så bröderna bestämde sig för att lära sig allt de kunde om musikstilen och utforska hur de kunde återskapa ökenljuden. Inspirerade av gamla mexikanskamyter och mysticism.

– ”Vi har aldrig försökt återskapa någon autentisk mexikansk eller västern musik, vad det nu skulle vara. Vår vision har snarare varit att återskapa en stämning och atmosfär som vi älskar. Lite grann som Morricone när han blandar sin orkestermusik med spanska harmonier och galopperande countryrytmer”, säger Bob Lind.

Vad är det då för genre?

-”Vi har blivit kallade Mexicana och Western och till med Outlaw Mariachi”, säger Martin Lind kontrabasist. ”Och ärligt talat funkar vilket som rätt bra. Samma sak när vi spelar ute, vissa föredrar att hänga vid baren och stampa takten, andra upplever att det är musik att dansa till. Vi är bara glada över att folk gillar det”.

Albumet Way Out Yonder släpptes nu den 13 dec och är bandets första fullängdare. Låt 1-6 är inspelad och producerad av Charlotte Centervall tillsammans med bandet. Låt 7-10 är producerad av Craig Schumacher på Wavelab studions.  Albumet finns på Spotify, och Apple.

Som avslutning så tar vi en video med Los Wrangos: ”Tres Compañeros

Låtlista för ”Way Out Yonder”

  1. Tres Compañeros. 3:49.
  2. The Thundering Herd. 3:32.
  3. Fullmoon in Navajoland. 3:27.
  4. Sweetheart Magnolia. 3:44.
  5. Road Goes on Forever. 3:55.
  6. Eldorado. 4:07.
  7. Christmas in El Paso. 3:17.
  8. Silverspur Phantom. 2:50.
  9. Prairie Rain. 3:33.
  10. Fiesta Malverde. 3:07.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy