Country4you
Image default

John Prine (73) død

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grammy-vinneren John Prine døde tirsdag som følge av komplikasjoner fra koronaviruset.

Prine døde på Vanderbilt University Medical Center i hjembyen Nashville, bekrefter familien til amerikanske medier. Prine ble 73 år gammel. Han hadde da vært innlagt på sykehuset siden 26. mars etter å ha fått påvist koronasmitte.

Prine gjestet Oslo Konserthus 9. februar i år, og direktør Jørgen Roll karakteriserte konserten som «en høymesse, en konsert for historiebøkene», skriver NTB.

De som så ham på scenen i Oslo mente at det nærmest var et mirakel at han fortsatt kunne gjør så sterke opptredener, med en så lang og tung sykdomshistorie som han har hatt.

Prine gjennomgikk en operasjon i 1998 for å fjerne en svulst i nakken som hadde skadet stemmebåndet hans. I 2013 fikk han fjernet en del av den ene lungen for å behandle lungekreft.

Oppdaget av Kris Kristofferson

John Prine var et relativt ukjent navn i 1970 da Kristofferson hørte ham spille en kveld på en liten Chicago-klubb kalt Fifth Peg.

Noen uker senere da Prine var i New York, inviterte Kristofferson ham på scenen under en konsert.Kristofferson introduserte ham for publikum på følgende måte:

“No way somebody this young can be writing so heavy.“John Prine is so good, we may have to break his thumbs.”

Sjefen for Atlantic Records, Jerry Wexler var i publikum og signerte Prine dagen etter.

Oh Boy Records

Etter å ha spilt inn flere album for Atlantic Records og Asylum, startet han sitt eget plateselskap, Oh Boy Records i 1984.

I 1992 vant albumet «The Missing Years«, med gjesteopptredener av Bruce Springsteen, Tom Petty og andre artister en Grammy Award i kategorien «Best Contemporary Folk Recording«. Han mottok sin andre Grammy i samme kategori i 2006 for albumet «Fair and Square

Songwriters Hall of Fame

I 2019 ble han innlemmet i Songwriters Hall of Fame, og albumet “Tree of Forgiveness” ble nominert til et Grammy for beste Americana-album. Dette var hans 19. album og hans første med originalt materiale på mer enn et tiår.

Prine har holdt flere konserter i både Norge, Sverige og Danmark. Han var her som nevnt senest i februar og skulle etter planen også tilbake til Danmark senere i år.

Hvil i fred John Prine. Takk for musikken du ga oss…

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy