Country4you

Kacey Musgraves – «Golden Hour»

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kacey Musgraves har nu släppt sitt tredje album. Världen ser inte så bra ut så vi behöver mer kärlek, optimism, glatt humör och glada färger och efter solförmörkelsen över Nashville, tyckte Kacey att det nya albumet skulle heta ’Golden Hour’. Det har alltså inget med att hon är född i byn Golden, TX (för snart 30 år sedan).

Efter Kacey’s första album –Same Trailer Different Park’–  var det många musikälskare som sa att detta är framtiden, vänta bara. Samma sak sa man 2015 när albumet ’Pageant Materialsläpptes. Men då hade en hel del fallit på plats som hon hade haft en egen turné (med 10 konserter men ändå). Hon hade varit hos Jimmy Fallon och de andra talk-showerna visade upp Kacey och spred hennes musik. Kacey har också fått ett namn inom musiksfären då hon älskar att hjälpa till – som med Outlaw-plattan som hyllade Waylon Jennings.

Att Kacey har blivit en ansedd countrysångerska visades under Country2Country-konserterna på brittiska öarna där hon var huvudartisten och hade Sugarland, Kip Moore och Luke Combs som förband/uppvärmning.

Kacey’s musik är modern country där det smiter in en låt med inslag av hip hop¹). Hon säger själv att hon gör musik influerad av Bee-Gees, Sade och Neil Young. Ett underbart koncept.

Vi på Country4You måste hålla med Jan Gradvall, popprofessorn på TV4 – nyhetsmorgon, att albumet ’Golden Hour’ har potential att bli årets album. Låtlista se nedan.

Kacey Musgraves,  Golden Hour  Track Listing:

1. «Slow Burn»
2. «Lonely Weekend»
3. «Butterflies»
4. «Oh, What a World»
5. «Mother»
6. «Love Is a Wild Thing»
7. «Space Cowboy»
8. «Happy & Sad»
9. «Velvet Elvis»
10. «Wonder Woman»
11. «High Horse»
12. «Golden Hour»
13. «Rainbow»

¹) Observera att hip-hop influerar all musik idag. Hip Hop har tagit popens roll och som styr utvecklingen.

Från 60-talet har det varit vanligt att man på country-albumen tog med en religiös låt, Texas Swing, eller RockaBilly. Nu är det alltså Hip-hop som ser ut att utveckla all typ av musik.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy