Country4you

Kacey Musgraves

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kacey Musgraves er countryartisten som synger om dop, småbyliv-kritikk og homofili. Modig gjort av en countryartist, men spørsmålet er om den konservative countryverdenen er klar for henne.

Kacey er fra Golden, Texas og har skrevet musikk, opptrådt og spilt instrumenter siden hun var barn. I oppveksten fikk den musikkinteresserte jenta mye hjelp til å bli en god artist. Foreldrene hennes tok henne med på alle slags tilstelninger rundt om i Texas der Kacey fikk lov til å synge. Da hun var 12 år gammel fikk hun en gitar og begynte å ta gitartimer. Gitarlæreren hennes fikk Kacey til å skrive sanger i hjemmelekse, som gjorde at hun ble interessert i låtskriving. I tillegg hadde bestefaren hennes en stor platesamling som hun hørte mye på, og som har bidratt til at sangtalentet har lært mye om countrymusikk, også den som ble skrevet lenge før hun ble født.

Texasjenta ga ut sitt første album uten platekontrakt det året hun fylte 14. Før hun flyttet til Nashville som 20-åring hadde Musgraves gitt ut tre album og deltatt i talentkonkurransen Nashville Star, der hun kom på 7. plass. Karrieren begynte å ta fart etter at hun hadde vært i Nashville et års tid og store artister begynte å legge merke til låtskrivertalentet hennes. Lee Ann Womack, Martina McBride og Miranda Lambert har alle spilt inn hennes sanger. Ett eksempel er Mirandas siste singel, «Mama’s Broken Heart». TV-serien «Nashville» har også brukt en sang Kacey var cowriter på – «Undermine». Nashville-seere husker kanskje scenen der Deacon og Juliette skriver denne låta sammen på lasteplanet av en pickup.

24-åringen er ikke bare talentfull som låtskriver, men også som artist. Mercury skrev platekontrakt med Kacey i fjor, og hennes nye album «Same Trailer Different Park» kommer ut i dag. Hun har vært med og skrevet alle sangene på albumet selv, og her er det mange bra og annerledes sanger.

«Follow Your Arrow» handler om å gjøre som du vil siden du uansett ikke kan gjøre alle fornøyd, og her nevner hun alt fra å røyke hasj til å «kiss lots of boys or kiss lots of girls if that’s something you’re into». «Keep It To Yourself» er en nydelig og trist ballade om tiden etter et brudd. Og så er det selvsagt «Merry Go ‘Round», som skildrer småbylivet på en måte som kan gi en gåsehud. Her er det dopavhengighet, folk som blir tvunget til å gå i kirken og folk som gifter seg av kjedsomhet. Denne låta er første singel fra albumet, og der andre countryartister synger om hvor stolte de er av det lille stedet de kommer fra og hvor godt det er å vokse opp der, synger Musgraves om å være fanget i et liv der ingen har det særlig bra:

If you ain’t got two kids by 21, you’re probably gonna die alone, least that’s what tradition told you. And it don’t matter if you don’t believe, come Sunday morning you best be there in the front row like you’re supposed to. Same hurt in every heart, same trailer, different park.

 Mama’s hooked on Mary Kay, brother’s hooked on Mary Jane, daddy’s hooked on Mary two doors down. Mary, Mary, quite contrary, we get bored, so we get married. Just like dust we settle in this town on this broken merry go ’round and ’round and ’round we go.


Selv om noen av tekstene til denne unge artisten kan være sterk kost for mange er det nok av folk som ser talentet hennes, og hun har vært med flere store artister på turné. Nå for tiden er hun oppvarmingsartist for Kenny Chesney, hun har vært med Little Big Town på deres Tornado Tour og i fjor turnerte hun med Lady Antebellum. Kanskje får vi se henne i Skandinavia en dag også?

[sws_blue_box box_size=»600″]Bestill Kacey Musgraves nye album «Same Trailer Different Park» hos CDON i

NorgeSverigeDanmark
[/sws_blue_box]

Kacey og Kenny

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy