Country4you

Kikki Danielsson släpper country/americana-album!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nothing lasts forever and I guess this is the end of the road
I don’t know where I’m going but I know where I started from
But it’s not about me anymore

Så sjunger Kikki i singelspåret “Not About Me Anymore». 30 år efter megahiten ”Bra vibrationer” tar Kikki Danielsson med sitt nya album ”Postcard From A Painted Lady” ett stort steg bort från den schlagervärld som de flesta placerar henne i. Nu är det istället country/americana som gäller.

När jag sjunger de här låtarna är jag en bra bit utanför min trygghetszon, berättar Kikki. Många av texterna är så personliga att det nästan gör ont att sjunga dem. Det är en stor utmaning och väldigt känslosamt för mig.

Men som hon sjunger dem. Vi påminns om hur stor sångare Kikki Danielsson är och när hon tar sig an låtar som känns och bränns blir resultatet magiskt.

Samtliga låtar på ”Postcard From A Painted Lady» är skrivna av initiativtagaren och producenten Sulo Karlsson.

Att få sjunga texter som betyder något för mig ger min själ näring. Sulo har lyckats fånga sådant jag känt men aldrig lyckats uttrycka.

Det är inte första gången i sin karriär som Kikki Danielsson gjort en renodlad countryplatta. Redan 1984 åkte hon till Nashville och spelade för egna pengar in albumet ”Midnight Sunshine”. Ett album som sålde guld på en vecka och också blev en succé i USA.

”Postcard from A Painted Lady” släpps den 25 september men redan i slutet av augusti komr första singeln ”Not About Me Anymore”.

Vad betyder titeln Postcard From A Painted Lady?
Titeln är tagen från en av låtarna med samma titel. Painted Lady är namnet på en fjäril, och nu känner jag att jag har kommit ur puppastadiet och blivit en fullfjädrad fjäril som är otroligt stolt över kommande skivan. Därför passade titeln så bra till albumtitel också!

Välj ut dina två favoritlåtar från skivan, eller i alla fall de som är favoriter just nu !
Den låt jag föll för allra först var ”Hard Country” och sedan är det singeln; ”Not About Me Anymore”.
I ”Hard Country” får jag tala om för min publik att allt som står i media inte är sant, det är ett tufft landskap man lever i som offentlig person och det har ju även jag drabbats av.

”Not About Me Anymore” handlar om en period då jag hade en känsla av att min karriär kunde vara över, kanske inte att jag inte skulle få ut och spela live mer utan snarare att jag inte skulle få släppa fler skivor med ny musik och den här låten beskriver hur jag kände då. Därför är det så fantastiskt att jag nu får ge ut det här albumet som jag är så väldigt stolt över.

Berätta lite om ditt samarbete med Sulo och var spelade ni in?
Sulo och jag har jobbat ihop sedan 2009, vi lärde känna varandra när vi spelade programmet Så ska det låta. Sedan dess har vi jobbat ihop musikaliskt.

Albumet har spelats in på några olika ställen, vi började i Göteborg när Sulo och jag var där och jobbade ett halvår i samband med min pjäs och sedan har vi även varit i studion Kingside i Gnesta. Den studion är känd för att ha ett väldigt bra sound så det var otroligt kul att få vara där och spela in.

Din favorit countryartist och låt?
En artist som har inspirerat mig oerhört mycket är Tammy Wynette och hennes låt ’Til I can Make It On My Own”, som handlar om att bli lämnad och allt man vill göra då. Den har jag också gjort på svenska; Tills jag har vant mig av med dig. När jag gjorde den låten så fick jag en massa brev från fans som verkligen kände igen sig!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy