Country4you

Kris Kristofferson til Langesund

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kris Kristofferson

Countrylegenden Kris Kristofferson kommer til Wrightegaarden i sommer. Han står på scenen i Langesund den 13.juli. Den amerikanske artisten har skrevet noen av countrymusikkens største sanger.

Kris har vi prøvd å få til Wrightegaarden i mange år og har endelig lykkes da han legger turen innom Langesund mellom oppdrag i Stockholm og Belgia. Dette blir forøvrig eneste stopp i Norge i sommer for hans vedkommende, sier Lars Moen i Wrightegaarden.

Kristoffer Kristofferson (født 22. juni 1936 i Brownsville i Texas) er en amerikansk countrysanger og filmskuespiller. Han regnes som en stor låtskriver, og har komponert noen av countrymusikkens største sanger.

Kristofferson oppnådde kapteinsgrad i løpet av sine fire år i den amerikanske hæren, tjenestegjorde som fallskjermjeger og helikopterpilot , og tok mastergrad i litteratur med hovedvekt på William Blakes diktning. Han brøt med alt for å bli låtskriver, noe som resulterte i skilsmisse og at foreldrene ikke ville vite av ham. Kristofferson begynte som vaktmester i platestudioet hvor Johnny Cash holdt til. For å oppnå kontakt, landet Kris i hagen til Cash med helikopter for å selge sangene sine. Cash ble ikke akkurat blid, men de to ble etter hvert venner og kolleger.

1970 var det store Kristofferson-året. Én etter én klatret artister til toppen av listene med sangene hans. Sammi Smith med «Help Me Make It Through the Night», Janis Joplin med «Me and Bobby McGee», Johnny Cash med «Sunday Morning Coming Down» og Ray Price med «For the Good Times». Til sist gjorde han det selv med «Why Me Lord».

Kristofferson er også filmskuespiller og har spilt i et femtitalls filmer. Blant de mest kjente er som Billy the Kid i Pat Garrett & Billy the Kid (1973), A Star Is Born (1976, mot Barbra Streisand), Convoy (1978), A Soldier’s Daughter Never Cries (1998), Blade-trilogien (1998–2004) og Payback (1999). Kilde: wikipedia

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy