Country4you

Countryboom i Norge?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Country Music

Telemarksavisa skirver i dag om at det er Countryboom i blant annet Telemark.  Flere store countryartister er aktuelle på konsertfronten i Norge i år, og bransjekjennere frykter at arrangører kan komme til å brenne seg økonomisk på dyre navn som ikke trekker tilstrekkelig med folk. Alan Jackson-konserten i fjor åpnet dører, og det vil antagelig resultere i flere stjernebesøk framover.

Brad Paisley, Martina McBride, Nitty Gritty Dirt Band, Kris Kristoffersen, Carlene Carter og Bellamy Brothers er alle eksempler på internasjonalt kjente og kommersielt sterke artister med forankring i countrymusikken. Samtlige kan oppleves i Telemark til sommeren.

PÅ TÅLEGRENSA

Ifølge Kjell-Ove Torkildsen (Hellbillies-manager/929 Produksjon AS) har country lenge hatt en sterk status i Norge og ikke minst i Telemark. Et eksempel er Alan Jackson som solgte dårlig i Danmark, mens de to norgeskonsertene gikk bra. Torkildsen synes det skjer eksepsjonelt mye på konsert- og festivalfronten i Telemark.

– Det er på grensa til hva Telemark tåler. Jeg mener det kan bli for mange aktører på banen. Arrangører tror de kan tjene gode penger, men det finnes ikke lettjente penger i musikkbransjen. Man må ha knallhard kostnadskontroll, fastslår Kjell-Ove Torkildsen ovenfor Telemarksavisa.

Torgeir Oskasin er lokal koordinator for World Concert AS som blant annet arrangerer sommerkonserter på Stevneplassen i Skien. 26. juni står Martina McBride og flere andre artister på scenen. McBride har solgt over 16 millioner album, og hun har blant annet mottatt tre Grammy-priser. Det er varslet to konserter til på Stevneplassen i sommersesongen, en av artistene representerer countrysjangeren.

FLERE STORE NAVN

Oskasin har ikke konkrete salgstall å legge på bordet, men han forteller at McBride-konserten har forhåndssolgt litt mindre enn forventet i Skien. Konserten i Stavanger har solgt tre ganger flere billetter. Oskasin, også kjent fra Høvleriet i Gransherad, er enig i at det kan bli for mange aktører på banen.

– Det er ikke smart å konkurrere med for eksempel Treungen og Countryfestivalen, men Skien har en ideell arena, og byen ligger geografisk bra til.

– Det har tidligere vært tungt å få tak i de større artistene, men jeg tror det var banebrytende å få Alan Jackson hit, sier han.

Firmaet han jobber for samarbeider med selskapet som booket Jackson.

– Norgeskonsertene med Jackson var en suksess, og ryktet har spredt seg til artister og management i USA. Nå står døra på vid gap. Vi jobber med mange interessante artister, også store countrystjerner, og de vil nok komme i løpet av høsten og år 2011. Vi har to navn klare for turné i Skandinavia i 2011, opplyser Torgeir Oskasin.

Slik ser sommeren ut for Country musikk i Telemark:

19. juni: Bellamy Brothers – Wrightegaarden

25. juni: Brad Paisley m.fl. – Notodden musikkfestival

26. juni: Martina McBride m.fl. – Stevneplassen

13. juli: Kris Kristoffersen – Wrightegaarden

30. juli: Nitty Gritty Dirt Band – Countryfestivalen

31. juli: Carlene Carter – Countryfestivalen

13. august: Countryartist på Stevneplassen – navn ikke annonsert

Hva mener du? Er du villig til å bruke 7-900,- for en billett til en av sommerens konserter? (Eks. Brad Paisley; 810,-)

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy