Country4you

Kvinnliga artister inom US Country

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MORGAN WADE är en sångerska och låtskrivare som många förväntar sig ska slå igenom inom countrymusiken under 2022. Hon har varit aktiv i några år men det var i år, 2021, som allt började hända. Hon släppte debutalbumet ’Reckless’ som producerades av Sadler Vaden, en musiker i Isbells band The 400 Unit och gavs ut på Thirty Tigers. I sommar skrev hon kontrakt med Sony Music Nashville. Marknaden för unga countrysångerskor är tuff men jag hoppas att hon får en chans så att hennes låtar spelas på countryradio för hennes talang och röst är riktigt bra. Hon har släppt singeln ”Wilder Days” (och även gjort en återutgivning av den) och den har spelats över 16 miljoner ggr på Spotify och 1 miljon ggr på Youtube

Jag brukar ju ha med lite data om artisterna och när det gäller Morgan Wade är hon 27 år och född i Floyd, Virginia, en by på 400.

CARLY PEARCE har däremot lyckats att slå igenom och hon har dessutom vunnit 7 priser, bl a som bästa kvinnliga artist (2021). Hon föddes i april 1990 i byn Taylor Mill, Kentucky (6000 innevånare) Hon föddes som Carly Chrystine Slusher men hon tog sitt artistnamn efter sin morfar där hon fått leka och öva på att bli artist. I en familjevideo från den tiden säger Carly att ’en dag ska jag uppträda på Grand Ole Opry’. (Det fick hon göra 2015 och hon blev medlem där 2021). Som barn fick hon börja uppträda och inte bara i kyrkan. I tonåren fick ett jobb i Pigeon Forge (där ligger Dollywood) och hon övertalade sina föräldrar att flytta dit. Här studerade hon på distans men uppträdde på lokalen Country Tonite Theatre *) upp till 5 kvällar i veckan. Det blev en hel del Bluegrass.

Som 19-åring kom hon till Nashville för att söka lyckan. Efter några års berg-och dalbana började framgångarna komma. Hon blev bekant med Fisher (chef på Opry), och hade samarbeten med olika grupper och turnerade med kända artister.

Hennes bakgrund är alltså en blandning av traditionell country och bluegrass. Populär just nu är ”Never Wanted to Be that Girl” som hon gör med en annan kvinnlig artist, Ashley McBryde.

PRISCILLA BLOCK är från Raleigh NC och är 26 år. Hon kom till Nashville för några år sedan och jobbade där hon kunde. Hon gjorde några låtar i olika medier och ”Just About Over You” spelades så ofta på nätet så att Universal fick upp ögonen för henne och skrev kontrakt. Hon fick släppa låten som singel och göra videon nedan. Hon har även släppt en fullt njutbar [EP] vid namn ’Priscilla Block’

CALLISTA CLARK är ännu en som sjöng rent innan hon kunde prata. Hon är 18 år och kommer från Georgia. Under barndomen var det mest 80-90-tals country. Hon fick kontrakt som 15-åring, Big Machine . Idag blir det mera music typ Luke Combs och Thomas Rhett. Hon har låten ”It’s CauseI Am” på countrylistorna i Nord-America. Den är på albumet ’Real to Me’. Hon har redan fått göra debut på Grand Ole Opry.

INGRID ANDRESS är en av Callista Clarks favoritlåtskrivare. Hon är född i Southfield. Michigan för 30 år sedan. Har hunnit med mycket, spela piano och trummor, sjungit i en a-cappella grupp och i en sånggrupp, Delilah. 2018 fick Ingrid kontrakt med Warner Music Nashville och fick släppa singeln ”More Hearts Than Mine”, (en av mina favoriter 2020). Hon blir inspirerad av Faith Hill och The Chicks vilka man kan höra i hennes musik. Hennes album heter ’Lady Like’ som också finns i en Deluxe version.
Ingrid kommer till Cph 2/2, Sto 3/2 och Osl 5/2. missa inte det!
Vi kollar på videon för ”More Hearts Than Mine” som handlar att våga ta hem sin nya boyfriend till Mamma och Pappa men hon målar upp en bild om vad som ska hända. Hon tror att hennes nya vän kommer att bli så populär så det tar familjen hårdare än henne om det tar slut.

Den brittiska sångerskan ADELE gjorde comeback med en platta som fått många musikälskare att lyssna på henne. Albumet heter ’30’ och förutom pop även några låtar med Soul och Jazz. Dessutom har många som lyssnar på Countryradio börja önska att få höra hennes ”Easy on Me” så låten ligger på countrylistan.

Till detta kan sägas att på nästa års Country 2 Country i UK kommer flera av nämnda artister delta i London.
Ingrid Andress kommer till Skandinavien i början på februari.

*) Besök på Country Tonite Theatre har ibland ingått i Countryturen (om det varit någon konsert där förståss)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy