Country4you

LeAnn, Patsy og sangen «Blue»

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LeAnn Rimes

Tidlig på 60-tallet skrev Bill Mack låten Blue. Denne skrev han spesielt til Patsy Cline.
Men før Patsy rakk å spille den inn, døde hun i et flykrasj i 1963. Patsy rakk bare å bli 30 år gammel, men hun hadde allerede gjort stort inntrykk på musikkindustrien. Sammen med Jim Reeves var hun en av foregangsfigurene innen sub-sjangeren Nashville Sound, en sjanger som Chet Atkins mer eller mindre stod bak.

Etter Patsy’s død lå låten «Blue» gjemt i en skuff i 33 år til LeAnn Rimes som 13 åring fikk mulighet til å spille den inn.
Og hun gjorde slett ingen skam på låten som var skrevet til Patsy Cline.

httpv://www.youtube.com/watch?v=I62uwbyD2pU

Patsy Cline

Med albumet «Blue» kom LeAnn Rimes som 13 åring stormende inn i musikkindustrien. Hun hadde tidligere gitt ut albumet «All That» på en indielabel i Texas uten at det hadde blitt noen stor suksess. Men med «Blue» ble det andre boller.
Albumet har solgt over 6 millioner kopier i USA og 2 millioner utenfor USA.

I 1996 vant låten to priser på ACM Awards. LeAnn vant Top New Female Vocalist og Single of the Year, mens Bill Mack vant prisen for Song of the Year.

BLUE

LeAnn har siden da beveget seg litt bort fra Country, men nå venter vi i spenning på hennes nye album som kommer senere i 2011. Albumet med navnet «Lady and gentlemen» skal inneholde cover versjoner av klassiske Countrylåter, i tillegg til at det ryktes at en nyinnspilling av «Blue» skal være med.

Vi gleder oss.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy