Country4you
Country Nyheter

Liana Wallinder – Singer songwriter i Sverige

Liana Wallinder

Liana Wallinder, är en pratglad och härlig person att få göra en ny bekantskap med . Liana är egentligen född i Finland men uppväxt i Sverige, Märsta utanför Stockholm för att vara mer exakt. Numera bor och verkar hon i Östersund.

Liana Wallinders musikaliska bana startade redan som 16 åring. Redan på den tiden skrev hon lite egna låtar, spelade på sin gitarr och var ute och sjöng titt som tätt. På den tiden var det väl ingen karriär hon hade tänkt sig kanske, men musiken har fortsatt att följa henne genom åren.
Känslan att musiken starkt kommer direkt från hjärtat, och att Liana inte är en liten duvunge, utan en tjej med skinn på näsan, och som vet vad hon vill blir väldigt tydlig genom vårt samtal och hennes ödmjuka och glada sätt.

Under 90 talet (93-98) medverkade Liana i ett lokalt dansband uppe i Jämtland. Det var ett gäng hon sprang på och tillsammans så kallade de sig ”Fala Fnurut” eller på Svenska: Väldigt otäck(a) hemsk(a). Bandet hade sättningen, Liana (sång, gitarr) Arne (dragspel, keyboards) Mikael (keyboards, kör) Åke (gitarr, sång) Håkan (bas) Bo (trummor, kör) De spelade en hel del runt om i Jämtland, och Liana var även ute på lite solouppdrag ibland. Bl.a gästsjöng hon en julhelg tillsammans med Ray Clarke nere i Stockholm.

Sommaren 1997 blev hennes son allvarligt sjuk, och i sin frustration över alla tankar och känslor som snurrade runt i huvudet skrev Liana en hel del. Ett exempel på det är låten ”Lilla Barn” som blev mycket omtyckt på radio och tv, även fanns att köpa på en skiva tillsammans med några covers. Singeln gjordes inte i så många exemplar, och den sålde slut. Du kan lyssna på den låten i spelaren här nedanför.

Liana och hennes man Thor Gilhus (Thor är Steel gitarrist) uppträder ofta som en duo, och de kan bokas idag om man så vill. I övrigt håller Liana på att sammanställa sina texter och sin musik för att på sikt släppa en full-cd med hennes musik. Ett nytt band ligger också under uppbyggnad, och de jobbar och repar ihop för att inom kort kunna ta lite riktiga spelningar ute på våra större country scener.

I spelaren här nedan kan du lyssna på «For All Eternity«

[audio:http://country4you.com/wp-content/uploads/2011/01/Liana-Wallinder-For-All-Eternity.mp3|titles=Liana Wallinder – For All Eternity]

Låtskrivare till Lianas senaste singel «For All Eternity» är Leif «Mulle» Melander och Liana. Melodin är inspelad i Mikron Recording Studio med Mike Headrick – Steel Guitar och gitarrer, samt producent. Övriga musiker är Gene Sisk – Piano, Kenny Berry – Bass, Bob Courter – Drums, Joe Caverlee – Fiddle, Jimmy & Jennifer Layne – Backing Vocals.

Kuriosa:
Liana deltog i country-sm kategori ”pure country” 2006 eller 2007?
Liana kom på 8:e plats på årslistan SR P4 Jämtland Sverige 1999 – med låten «Darling dont leave me»
Liana har producerat countryprogram i SR P4 Jämtland Sverige
Liana har uppträtt på bl.a. Vemdalens countryfestival 2005, i Duved 2000 och 2004 mm..

Köp Liana Wallinders musik:
http://www.cdbaby.com/cd/lianawallinder

Liana Wallinders Hemsida:
http://www.lianawallinder.com/

Hört på byn:

  • «helt supert»
  • Liana Wallinder har en skön Countryröst, klart man röstar på henne!
  • Liana har en skön röst och hon håller sig inom den country jag älskar…
  • Mycket bra låt, gillar den skarpt!
  • Jag har lyssnat på mycket country i 40 år och då för det mesta på amerikansk country. Waylon Jennings är min favorit. Jag tycker att det inte finns några svenska bra countryartister till nu, Liana Wallinder är det bästa svenska countryartist jag har hört, är alldeles säker på att Liana Wallinder kommer att gå långt även internationellt. Lycka till Liana, du är mycket bra
  • Underbar människa med underbar röst!
  • Hon har en underbar röst
Inlägg publicerat av: Per «TheBull» Gyllingberg
Fd. ägare av webbsidan countrykanalen.se i Sverige. Kontakta mig för mer information om eventuella recensioner av er countrymusik. Numera hittar ni mig på http://thebull.se
Laster...