Country4you

Miss Anderson

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Miss Anderson är ett svenskt band med influenser i 70-, och 80- talsrock, amerikansk västkustrock och modern amerikansk country. Inspirerad av artister som bland andra Keith Urban, Eagles, Journey och Bon Jovi kan man beskriva deras musik som ett rockigt sound som är kryddat med country, med berättande, raka och ärliga texter. Inspelningen är gjord i Värmland, Sverige samt i Nashville, USA.

Bandet Miss Anderson består (trots namnet) bara av män; Peter Rundh och Magnus Bäcklund, samt ytterligare fem musiker. Peter Rundh är gitarrist, grundare av Miss Anderson och låtskrivare till majoriteten av låtarna på Miss Andersons album som släpps i höst. Magnus Bäcklund, som bland annat kommit på 1:a plats i den svenska Melodifestivalen, samt kommit på 5:e plats i Eurovision Song Contest, är Miss Andersons lead-sångare. Övriga musiker i bandet bidrar med ett gediget bagage av turnerande i flera väletablerade band i Norden, Europa och USA, samt medverkande på ett stort antal album releaser.

Bakgrund
Historien om Miss Anderson har sin början i 1800- och 1900-talets svenska utvandring till Amerika. Flera av Peters släktingar utvandrade under den här perioden och hans intresse för utvandringen har resulterat i att han har formulerat berättelser kring en stark fiktiv kvinna som han benämner Miss Anderson. Dessa berättelser bygger på både verkliga berättelser, fakta och fiktion, och de uttrycks i text och musik som handlar om Miss Andersons, och hennes kommande arvingars, reflektioner kring livet under flera tidsepoker fram till nutid.

Peters och Magnus vägar korsades genom gemensamma intressen, Magnus gillade Miss Anderson-musiken, och Peter förstod att Magnus med sin starka, rockiga röst, skulle sätta den rätta prägeln på låtarna med både känsla och äkthet.

Låtarna på albumet som släpps i höst, kommer att innehålla både låtar som handlar om karaktären Miss Andersons liv och leverne, och andra låtar som handlar om livet i stort.

Lansering av digital debutsingel i Norge
Det nya bandet Miss Anderson lanserar nu sin digitala debutsingel ”Love for you all” i Norge. På albumet som släpps i höst hörs låtar med fler influenser ifrån 70-, och 80- talsrock, amerikansk västkustrock och modern amerikansk country, och singeln ”Love for you all” blir nu den första i raden.

Miss Anderson – «Love for you all»:
[audio:http://country4you.com/wp-content/uploads/2012/05/01-Love-For-You-All-Tease.mp3|titles=01 Love For You All Tease]

missanderson.com

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy