Country4you
Country Nyheter

Nasjonalt senter for Countrymusikk

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ILLUSTRASJON: ERIK RIULS ARKITEKTKONTOR

Et nasjonalt senter skal gjøre musikken stueren. Om to år skal et nasjonalt ressurs- og kompetansesenter for countrymusikk stå ferdig i følge aftenposten.no

Etter tre års forprosjektering mottok Kulturdepartementet i vår en søknad om 20 millioner kroner til utvikling av og investering i et nasjonalt ressurs- og kompetansesenter for countrymusikk på Vestlandet.

Dette er tenkt lagt til Breim i Gloppen kommune, som siden 1994 har arrangert Norsk Country Treff. Målet er at senteret skal stå ferdig i 2012.

– Vi føler at countrymusikken på lik linje med andre musikkgenre, som har tilsvarende sentre, trenger et nasjonalt samlingspunkt, hvor kompetansen innenfor norsk country kan samles. Like viktig er det at countrymusikken skal bli oppfattet som en like seriøs og viktig musikkgenre som alle andre, sier Kristian Standal, daglig leder i Norsk Country Treff.

Flere Sider

Ingen av dagens festivaler har knutepunktstatus, og genren oppfattes fortsatt ikke som stueren i Musikk-Norge.

– Det er veldig synd for de som vil drive seriøst og profesjonelt. Gjennom et slikt senter ønsker vi å vise flere sider av countrymusikken, ikke bare festivalsiden, sier Standal.

I høst skal prosjektledelsen i møte med Kulturdepartementet, Norsk Kulturråd og familie- og kulturkomiteen i Stortinget for å presentere prosjektet.

Totalt vil senteret koste 30 millioner kroner i utviklings-, bygge- og investeringskostnader. Driftskostnadene er anslått til rundt seks millioner kroner i året. Senteret er tenkt som et spleiselag mellom stat, Sogn og Fjordane fylkeskommune, Gloppen kommune, foruten sponsormidler og egenkapital.

Reiselivsområde

– Senteret vil inneholde alt fra et medietek med historisk materiell i lyd og bilde, et opplevelsessenter med utstillinger, en scene, countryverksted og multimediestudio. I tillegg ønsker vi å legge til rette for arrangørservice, hvor vi ønsker å trekke inn den kompetansen som finnes innenfor arrangementer, sier Sandal.

For to år siden herjet en heftig lokaliseringsdebatt rundt plassering av det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock.

Standal tror ikke det samme vil skje rundt dette senteret.

– Vi føler vel at denne musikkgenren har sin opprinnelse fra landsbygda. Vi har arrangert vår festival i 16 år, samtidig som Vestlandet er en stor reiselivsregion. Men vi håper også på et god dialog med de andre festivalene underveis i planleggingen, sier hun.

Hva mener du? Trenger vi et Nasjonalt senter for Country i Norge?

Kanskje vil du også lese:

Norsk Country Treff Konkurranse 2011

Roy Skjellaug

Norsk Country Treff 2013

Redaksjonen

På søken etter Countrytalenter!

Boredandre
Laster...