Country4you

Ny countryfestival i Stjørdal

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 25.juli 2015 arrangeres TrønderCountry i Stjørdal for aller første gang. Bak festivalen står Stjørdal Arrangement AS og Countryfestivalen Seljord AS som sammen har fått nasjonale- og internasjonale countryartister til Trønderlag.

Samarbeidsfestivalen Countryfestivalen Seljord AS arrangeres i år for 17. gang og er Nordens største Countryfestival. Hvert år kommer over 25.000 gjester til Seljord gjennom den 4 dager lange musikkfestivalen.

Countrystemning, artister og underholdning

Det er forventet opp mot 2 000 besøkende til Prestmoen kulturpark når artistene Craig Morgan, Too Far Gone og Becca entrer scenen lørdag 25.juli. Lokal arrangør Jan Ivar Stræte er svært fornøyd med hvordan festivalen ser ut til å bli, ”Det er utrolig artig at vi nå får til dette. Det er noe vi har drømt om i lengre tid, og nå er vi kun tre måneder unna at den amerikanske stjernen Craig Morgan står på scenen i Prestmoen Kulturpark. Vi tror og håper dette er noe Stjørdal og området rundt har lengtet etter.” Avslutter en tilfreds Stræte.

Festivalen starter kl. 16.00 og i tillegg til artistene på scenen legger arrangøren til rette for mat- og drikkeservering i egne salooner, samt et større amcartreff.

Morgendagens Countrystjerner

I forbindelse med festivalen arrangerer TrønderCountry en talentkonkurranse for morgendagens countryartister. Både band og enkeltartister innenfor Countrysjangeren har anledning til å melde seg på konkurransen hvor en fagjury velger ut tre deltagere til finalen som arrangert under festivalen. Vinneren får spille på hovedscenen under årets TrønderCountry og vil i tillegg få spille på Countryfestivalen i Seljord 2016.

Too Far Gone og Becca

Too Far Gone er omtalt som en av Norges beste countryrock-band, og slo for alvor igjennom i 1998 med hiten ”Zetor`n”. Etter det har det gått slag i slag med høye listeplasseringer, radiolisting, tv-opptredener, omfattende turnering i hele landet for fulle hus og to gullplater. Oktober 2013 kom bandet med sin 9. cd utgivelse, Norge rundt i 20 år. På denne jubileumsplaten fikk bandet med seg en rekke kjente artister som tolket Too Far Gone på sin helt egen måte. Dette var artister som Elg, Hans Bollandsås, BECCA, Martine Rygvold, Petter Wavold, Geir Rune Engan, og Ottar “Big hand”.

Kvikne-jenta Becca fikk et nært forhold til musikk i tidlig alder, ettersom vokste opp i en svært musikalsk familie. Da hun var 10 år vikarierte hun for sin mor, som var vokalist. Musikklivet ga mersmak!

I 2010 ble Becca’s  første album “Såmmår i Bøgda” lansert. Sommeren 2014 inngikk Becca platekontrakt med Warner Music i Oslo, og i desember kom hennes andre album; “Frøken Lakenskrekk”.  Begge platene til Becca har blitt kritikerrost og hyppig spilt på radioen.

Solid, moderne Country med Craig Morgan

Craig Morgan ble født for femti år siden i Kingston Springs, Tennessee. Faren hans var bassist for en rekke av de største countryartistene på 1970-80-tallet, blant andre George Jones, TammyWynette og Vern Gosdin. Han fikk således countrymusikken inn så organisk som det over hode er mulig, og det er lett å forstå at Craig Morgan ikke trenger noen cowboyhatt for å være en av artistene som siden debuten i 2000 kontinuerlig har blitt spilt på de mer enn to tusen 24/7 country radiostasjonene i USA.

I årene som har gått, har Craig Morgan sluppet seks studioalbum, det siste kom i 2012 og het «This Ole Boy», og to samlinger.

Han har vært inne på countrylistene på Billboard sytten ganger, inkludert førsteplassen med «That´swhat I love aboutSunday» og seks sanger som har nådd Top 10; «Almosthome», «Redneck Yacht Club», «Little Bit of Life», «International Harvester», «Love Remembers» og «Bonfire». Han har hatt gjesteopptredener fra John Conlee og Brad Paisley på platene sine og albumet «My kindofliving» (2005) har solgt over en halv million eksemplarer.

Craig Morgan serverer solid, moderne country, i samme tøffe format som nettopp Brad Paisley, Toby Keith og Keith Urban. Sangene hans har ofte arbeiderklassetemaer, han står for en solidaritet med de som jobber på «gølvet» i det amerikanske samfunnet, det være seg i det militære eller i bilverksted.

For tida er han også programleder i sitt eget TV-show. «Craig Morgan´s All Access Outdoors» har eksistert i fire sesonger på Outdoor Channel. Der får han anledning til å dyrke sin andre store interesse, friluftsliv.

Billetter til TrønderCountry får du kjøpt her.

For mer informasjon:

Stjørdal Arrangement AS
Jan Ivar Stræte
Tlf: 907 40 331
E-post: prestmoen.kulturpark@outlook.com

Countryfestivalen Seljord AS:
Egil Moen
Tlf: 48155100
E-post: egil.moen@fjellnett.no

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy