Country4you

Nye Country artister må finne måter å skille seg ut på

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Finn din nisje innen Country Musikk! Tenk etter på hvor bra det har fungert for blant annet Zac Brown Band. Deres nisje er Southern country rock. Lady Antebellum‘s er pop-country. Jamey Johnson‘s er old-school, «jeg bryr meg ikke » holdning musikk. Taylor Swift‘s er moderne kjærlighetsballader og fengende melodier.

Miranda Lambert er vel den eneste av dagens nye artister som ser ut til å ikke ha funnet èn nisje. Er hun den sentimentale sangerinnen med kjærlighetssanger? Eller er hun drinkin, «Smokin ‘badass du ikke ønsker å rote med? Ja og ja. Så kanskje hun er unntaket fordi hun har funnet et par nisjer, men du skjønner poenget.

Viste du at det i 2009 ble gitt 94 000 album? Selv om de alle sikkert var verdige til både priser og utmerkelser, kan selv ikke den mest ihuga musikkelsker finne tid til å lytte til så mye musikk, fordi det er rundt 4,7 millioner minutter med musikk.

Tips til nye artister:

  • Ha en personlig tone med fansen.
    Artister må skape «religiøse» øyeblikk med fansen – det kan være på et album, eller live. Det kan også være på internett, men for virkelig å bryte gjennom og forvente at fansen vil ha mer og mer, må artister ha en personlig tone med sine fans.
  • Uansett hva du gjør, skill deg ut!
    Et eksempel: En produsent fikk over 300 demoer tilsendt i forbindelse med en konferanse. De to han husker? En som han fikk på en iPod Shuffle (et fantastisk tiltak, men dyrt) og artisten som hadde et godteri-tema som CD’ens emballasje. Produsenten sa at disse utgjorde en forskjell. Dette var ting som fanget hans oppmerksomhet, og han tenkte; Denne personens fremgangsmåte var så annerledes at kanskje musikken deres også er annerledes?
  • Artister må være markedsførere og entreprenører!
    Alt for mange artister venter på en heldig øyeblikk for å tilfeldig møte den rette kontakten som kan ta karrieren til uante høyder. Et eksempel:  Lady Gaga troppet opp på kontoret til magasinet People i 40 varmegrader utkledd som Ace Frehley i Kiss. Hun fikk stor omtale i magasinet…

Hva mener du? Er det viktig å kunne skille seg ut som artist, ha sin egen nisje og stå for den?

Country4you.Com – Siste nytt innen countrymusikk, se de beste countrymusikk videoene, anbefalt countrymusikk med mer.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy