Country4you
Image default

Oppsummering av Countryfestivalen i Seljord 2013

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordens største Countryfestival, den 15 i rekken er vel overstått!

Det har vært en fantastisk festival fra start til slutt, og med 24 meget gode artister og ett herlig publikum ser vi tilbake på en av de mest suksessfulle festivalene på flere år! Godt vær, og et fint festivalprogram gjorde at totalt 27 000 besøkende tok turen til Seljord.

De gode værmeldingene og en større satsning på utvikling av festivalens egne konsepter skapte store forventninger til årets Countryfestival i Seljord. Som arrangør var vi spent på hvordan endringer som nye serveringskonsepter og ny meny ville bli tatt i mot, hvordan været påvirket publikum og ikke minst hvor mange billetter som ville bli solgt. Onsdag ettermiddag hadde over 1 200 vogner passert portene på Dyrskuplassen, og de gode værmeldingene så ut til å bli en realitet. Kl. 16:00 var alt i gang.

Festivalen ble sparket i gang av den populære Countryduoen Hanne Sørvaag og Steff Nevers. Flere tusen gjester tok turen inn på cafescenen for å se den folkekjære sangerinnen fra Rogaland og hennes nye musikalske partner. Det dyktige bandet Miss Anderson fulgte deretter på, før Captain Kane & Big Trouble avsluttet den første festivaldagen i Seljord.

Torsdag kveld fikk festivalen besøk av Idolfinalist og Countryartist Steffen Jakobsen. Den populære Grimstad-gutten sto på scenen i Seljord allerede i 2009, men i år var fanskaren betraktelig høyere. Med en full cafescene så Steffen ut til å kose seg på Countryfestival, og det er tydelig at hans unike røst rører noe ved både ungdommen og de eldre generasjoner. Samme kveld kunne festivalpublikummet få med seg blant annet Spinning Wheels, Johnny Fallstaff og Oslo Opry Orchestra.

Fredag morgen kunne man våkne til nok en skyfri himmel over Seljord, og det så ut til at et av årets festivalhøydepunkt skulle bli en suksess. Artistkombinasjonen Staut og Hellbillies leverte varene på Fjoset fra første låt.  Ekstra stas var det selvfølgelig at det lokale sangtalentet Marie Tveiten var invitert av Staut til å opptre foran Seljordpublikummet. Bandet leverte en forrykende opptreden, og klarte nesten å fylle Fjoset. Da Hellbillies entret scenen like etter kl. 22:00 var Fjoset fylt opp av glade Countryentusiaster og festklar ungdom. Som vanlig klarte bandet å invitere til allsang med flere av sine låter, og publikum så ut til å kose seg. Kvelden ble avsluttet med det amerikanske kredbandet ”Nitty Gritty Dirt Band” som avsluttet en særdeles vellykket fredagskveld.

Hellbillies
Hellbillies

Hyggelig familiekveld og en saftig bygdefest

Lørdagskvelden kan oppsummeres som en kombinasjon av en hyggelig familiekveld og en saftig bygdefest. Vassendgutane avsluttet en fantastisk festival natt til søndag, da de klarte det utrolige – å fylle Fjoset etter fire dager med festival og fest. Det var få ledige plasser, og omtrent ingen som sto stille da låtene ”Granada” og ”Hei Reidar” ble spilt over anlegget.

Det var likevel de norske idolfinalistene Steffen Jakobsen og Siri Vølstad Jensen som satte stemningen denne festivallørdagen. For første gang på mange år trakk flere tusen festivalpublikum inn på Fjoset før klokken var passert 19:30. Den folkelige utstrålingen til de to idoldeltakerne ga god stemning i kveldssola på Dyrskuplassen, og spesielt hyggelig var det da Steffen inviterte Siri til duett. De lokale heltene fra Gunslingers leverte som vanlig varene, og stemningen sto i taket da bandet inviterte til allsang med låta ”Seljord”.

Utover det ordinære festivalprogrammet har festivalen tatt noen vellykkede grep med aktiviteten Right On treff. I år åpnet man for at alt av entusiastkjøretøy kunne melde seg på konkurransen som i år ble ledet av konferansier Ronny Krabberød, og over 120 biler deltok i konkurransen.

Musikk-konkurransen SjøormCountry gikk i år av stabelen fredag formiddag, og vinnerbandet åpnet Fjoset samme kveld til stor entusiasme fra de oppmøtte.

Vi ser tilbake på en suksessfull festivaluke med fantastisk vær, forrykende konserter og et herlig publikum. Det har vært minimalt med hendelser på festivalen, og som arrangør er vi svært takknemlige for å kunne bidra til utviklingen av en slik festival.

Totalt kan vi telle opp ca. 27 000 besøkende,  fordelt på 2 500 biler & vogner, 7 500 dagspass og fire dager. Dette er noe vi er svært fornøyde med, og håper vil være en trend også i årene som følger.

Til slutt vil vi takke alle våre eksemplariske gjester for en svært hyggelig helg og ønsker alle velkommen tilbake til Countryfestivalen 2014, i uke 30 neste år også!

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy