Country4you

Rachel Farley debuterer med album i sommer

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

18 år gamle Rachel Farley varmet opp for Brantley Gilbert som 13-åring, fikk platekontrakt da hun var 15 og stod på Grand Ole Opry-scenen i mars i år. Nå er singelen “Ain’t Easy” ute, debutalbumet er snart ferdig og hun har også rukket å være med Jason Aldean og Luke Bryan på turné.

Farley startet karrieren som barn, da hun sang på lokale scener i hjembyen Lawrenceville i Georgia, men ting begynte for alvor å skje da hun fikk fatt i en gitar og oppdaget låtskriving. Det skjedde da Rachel var 11 år gammel og broren fikk en gitar som hun ble bedt av foreldrene om å holde seg unna en stund. Foreldrene visste at datteren var et musikktalent og fryktet at broren ville bli frustrert om hun raskt ble mye flinkere enn ham. Det hjalp lite: Rundt tre uker senere var han lei av all gitarstemmingen, så Rachel fikk overta både gitaren og gitartimene hans. Den unge sangeren ble låtskriver, og to år senere hadde hun imponert Brantley Gilbert så mye at hun ble oppvarmer på hans konserter.

Å spille 100 konserter som 13-åring gjorde det vanskelig å få tid til skole, og Farley begynte med hjemmeundervisning i 7. klasse, for å få mer tid til musikken. Det ble mye kjøring til Nashville for Georgia-jenta, men det lønte seg: Hun fikk platekontrakt hos Red Bow Records da hun var bare 15 år gammel. I 2012 opptrådte hun på CMA music festival, og i mars i år stod hun på Grand Ole Opry-scenen for første gang.

Livet har ikke bare vært medgang for Farley. For to år siden døde faren hennes av en sjelden type kreft, og like før han døde spurte han datteren om hun kunne skrive en sang til ham. Samme natt som faren døde skrev hun “My Daddy’s Song”, som forventes å være med på albumet som kommer ut til sommeren.

Debutalbumet skal inneholde 16 spor, og hun har vært med på å skrive alle sammen. 5 av dem har hun skrevet alene. Den første singelen, “Ain’t Easy”, handler om ei tøff sørstatsjente som er rastløs, sier det hun mener og ikke er så lett å elske.

I begynnelsen av april var låta nr. 42 på Billboard Country Airplay-lista. “Ain’t Easy” er en fin låt fra en overraskende dyp og moden stemme, men den stikker seg ikke særlig ut, og er kanskje et dårlig valg som debutsingel. “Damn I Do” viser mye mer av hennes dybde som artist. Den handler om å elske noen man egentlig burde hate, og har en sårbarhet vi ikke ser noe til i debutsingelen.

Albumet blir gitt ut i sommer, og det blir spennende å høre resten av låtene. Brantley Gilbert, som har turnert med Farley, er i hvert fall ikke i tvil om hva han mener om henne:

“She keeps true to herself, and writes from experience…leaving you wondering how such a young writer can paint so many pictures with words and amazing melodies.”

Kilder:
http://www.rachelfarleymusic.com/fr_home.cfm
http://www.countryweekly.com/news/rachel-farleys-early-start
http://www.billboard.com/articles/columns/the-615/1554425/615-spotlight-rachel-farley-takes-it-easy
http://www1.billboard.biz/bbbiz/photos/pdf/2013/country_update_0401.pdf

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy