Country4you
Image default

Siri Vølstad Jensen

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Idol ble litt av en countryfest i år. Både Siri Vølstad Jensen og Steffen Jakobsen gjorde Idol spennende for countryfans, og at en countryartist gikk helt til topps vil forhåpentligvis gjøre flere oppmerksomme på sjangeren.

Siri har hatt en enorm utvikling fra den sjenerte jenta vi så på den første auditionen til en artist som synger for et fullsatt Oslo Spektrum og over en million tv-seere. Hun har i intervju med TV2 uttalt at hun var veldig sjenert og usikker i begynnelsen, og at hun nesten ikke turte å snakke med folk. Nå er hun mer sikker på seg selv og flinkere til å takle forskjellige situasjoner. Og godt er det, for det ble mye medieeksponering og intervjuer på den unge jenta. Fredag kveld for to uker siden vant hun finalen, lørdag opptrådte hun på Gullruten i Bergen og på søndag var hun tilbake i Oslo igjen for “Idol gir tilbake”, for å verve Plan-faddere. I tillegg til var hun i gjennom hauger av intervjuer, både for radio og tv. Tett program for den unge vinneren, med andre ord.

Overgangen fra skoleelev til artist har hun taklet godt. Det er likevel litt av den sjenerte jenta igjen i Siri. Da hun hadde opptrådt på Gullruten gikk hun tilbake til garderoben sin og holdt seg der det meste av kvelden, for gangen var jo full av kjendiser! Det hadde ikke gått opp for henne av hun var kjendis selv… Hun var livredd for å skulle møte på Ylvis-brødrene og måtte si noe til dem, fordi hun er så stor fan av dem.

Nå skal Siri gjøre ferdig skoleåret ved musikklinja på Vågen videregående skole i Sandnes. Skolen kommer først for henne, selv om hun har platekontrakt. Likevel blir det nok en del tid til å være artist også. Blant annet skal Siri synge på hovedscena på countryfestivalen i Seljord den 27. juli. Hun håper også å få vært med på Vannfestivalen i hjembygda Ålgård i august, men kan ikke love noe ennå.

Idol-produsent Lars Kåre Hustoft uttaler til NRK at Siri skal få finne sin egen sound og at de skal bruke tid på å lage et album som Siri har lyst til å lage. At det blir et countryalbum er det liten tvil om. Nå har hun også fått muligheten til å spille det inn hjemme: En lokal sponsor har satt av 100.000 kroner til bygging av musikkstudio i kjelleren hos Jensen, i følge Aftenbladet.

Den nye singelen heter What It Feels Like, og det må ha vært litt av et rush å synge linja “is this what it feels like to fly” rett etter å ha vunnet årets Idol. Siri prøvde å sette sitt preg på låta ved å gjøre en country-vri på den, men med unntak av litt banjo er det dessverre mest pop å høre.

Mer country var det da Siri sang Whiskey Lullaby, You’ll Never Leave Harlan Alive, Good Girls Gone Bad, Emmylou, Jolene og Last Name. Det var artig å få høre så mye country på norsk tv, framført av noen med så bra stemme som henne. Og var oppgaven å synge en annen sjanger enn country klarte hun som regel å gjøre det om til country likevel, som da hun sang Katy Perry-sangen Hot N Cold. I tillegg skulle Idol-deltakerne i år skrive en egen sang – med litt eksperthjelp, og det klarte Siri bra med låta Take My Time. Den er fin, men forhåpentligvis blir låtskrivingen enda bedre når hun får bruke god tid på albumet.

Og målet til Siri nå som hun har vunnet Idol? Å få synge duett med Brad Paisley en gang i framtida. Det hadde definitivt vært morsomt å høre.

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy