Country4you
Image default

Spotify ifrågasätts

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Artister drar tillbaka sin musik från Spotify. Jason Aldean, Taylor Swift, Brantley Gilbert och Justin Moore är några. Garth Brooks är envis och vill inte att hans musik skall streamas någonstans, varken Spotify, You tube eller I-tunes.

Varför har det blivit så?
När en låt spelas på Spotify går det ut 0,00001 kr i royalties. Det betyder att man får 100kr när låten spelats 10000000 ggr. Det är alltså inte så att man enbart är girig. Låtskrivarna ska ha någon chans att klara sig ekonomiskt. De får ju mer för varje gång låten spelas på radio och för varje såld CD.

Det finns undantag, Jake Owen har sagt i en intervju att han har aldrig varit driven av pengar, han vill nå ut till sina fans och så många musikälskare som möjligt. Han är dessutom själv medlem i Spotify och betalar 10USD i månaden och har via Spotify fått många nya influenser.

Nu är min fråga till Er som är prenumeranter: Är ni beredda att betala 50kr mer i månaden även om det skulle kunna innebära att en stor del av pengarna går till de administrativ omkostnaderna och till ägarna?

Man måste nog göra något på Spotify snart.
Avslutar med Jake Owens senaste video och singel «What We Ain’t Got«. Han tänker mycket på den tiden då han satt på en barstol nära publiken och sjöng och så börjar videon.

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy