Country4you

Sturgill Simpson – A Sailor’s Guide to Earth

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

A Sailor’s Guide to Earth er et mangfoldig album som hopper fra sjanger til sjanger og er Simpsons mest personlige album hittil så vel som hans mest ambisiøse. Det er første gangen Simpson selv har hatt produsentrollen.

«Jeg ville at albumet skulle bli en kombinasjon av alle de ulike sjangerne jeg elsker – som en musikalsk reise. Jeg hører mye på Marvin Gaye og Bill Withers, og er veldig glad i måten George Harrison synger på – så jeg prøvde å inkludere det i albumet. Noen vil nok si at jeg prøver å ”stikke av” fra countrysjangeren, men jeg kommer aldri til å lage noe annet enn countryalbum» sier Simpson selv om albumet.

A Sailor’s Guide to Earth er Simpsons tredje album og er oppfølgeren til gjennombrudds, grammy-nominerte og kritikerroste albumet Metamodern Sounds In Country Music. Albumet endte også opp på blant annet Los Angeles Times, The New York Times og Rollings Stone’s ”Best Of 2014” lister.

Det nye albumet inneholder åtte originale sanger samt en tolkning av Nirvanas «In Bloom». Låtene har han skrevet som et brev til hans første barn som ble født sommeren 2014.

«Nesten samtidig som jeg fikk alle de fine tilbakemeldingene på Metamodern, begynte jeg og revurdere om jeg ville tilbringe resten av livet mitt på en turnébuss og gå glipp av alt annet i livet. Og det var slik det nye albumet kom i tankene. Jeg måtte finne en måte å sette disse tankene inn i musikken, så jeg bestemte meg for å skrive hele albumet fra perspektivet til en sjømann på havet som ikke vet om han kommer hjem til familien sin i live. Albumet er også inspirert av min farfar som skrev et brev til mormor da han var i militæret og kriget under andre verdenskrig. Han visste ikke om han kom til å komme tilbake i live, så han skrev et avskjedsbrev til henne og deres nyfødte sønn. Fem år senere kom han hjem.

Hør Sturgill Simpson i Spotify, eller kjøp albumet hos CDON her: Kjøp i NorgeKjøp i Sverige.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy