Country4you

Sugarland – The Incredible Machine

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sugarland Bilde
Sugarland

7. februar er det duket for Europa lanseringen av Sugarlands nye album The Incredible Machine.

Albumet ble lansert i USA 19. oktober 2010, og er duoens fjerde studioalbum. The Incredible Machine har allerede blitt en suksess i hjemlandet med over 9 mill solgte plater, som også betyr en platinumplate. Albumet er virkelig noe for seg selv, og helt ulikt noe Sugarland har laget før.

Dette albumet byr på en helt ny opplevelse av Sugarland, de leker med musikksjangrene og beveger seg langt utover countrylyden. Vi blir dratt med tilbake til 80- tallet og hører toner som er inspirert av duoens egne helter som Blondie, The Cure og The Pretenders.

Kristian Bush og Jennifer Nettles har skrevet tekst og musikk til alle sangene på platen, to av låtene har de fått hjelp av Kevin Griffin og Shy Carter med. Det er hit singelen «Stuck Like Glue» og den kraftfulle kjærlighetssangen «Tonight». Sugarland sier de stilmessig er inspirert av steampunk bevegelsen, det vil si en blanding av science fiction, viktorianske klær, dampmaskiner og 1800-talls teknikk. Albumtittelen The Incredible Machine er en metafor for menneskenes hjerte «en fantastisk maskin, laget av kjærlighet, håp, lyst og damp». Og de bruker illustrasjoner som likner de fra 90-tallets dataspill med samme navn (The Incredible Machine). Jeg vil si at dette albumet i stor grad er skrevet med tanke på liveopptredner, og for å nå et videre publikum, både sjangersmessig og aldersmessig. Sugarland har antagelig fått flere fans med The Incredible Machine, blant annet debuterte albumet på første plass på Billboard 200 albums chart, og singelen «Stuck Like Glue» er, i følge Mediabase, rangert som nummer 1 på country radio i perioden 27. oktober til 2. november 2010.

Videoen til «Stuck Like Glue» er også verdt en titt, Jennifer Nettles gjør en artig skuespillerprestasjon, og hun har selskap av Ryan McPartlin (kjent som Devon ‘Captain Awesome’ Woodcomb i tvserien Chuck).

Mmmm better…mmm better…
Absolutely no one that knows me better
No one that can make me feel sooo goooood
How did we stay so long together?
When everybody, everybody said we never would
And just when I, I start to think they’re right
That love has died…

Jeg er ikke i tvil om at musikken på The Incredible Machine gjør seg på en scene.
Sangprestasjonsmessig er The Incredible Machine full av låter med veldig trøkk på vokalen.
Jennifer Nettles til vanlige søte måte å synge på finner man lite av her, men hun får derimot virkelig vist fram stemmeprakten sin. At damen kan synge er det ingen tvil om, og få kan kopiere det Nettles får til. Helt fra første låt, ‘kampsangen’ «All We Are», synger Nettles med slik kraft og overbevisning at det river i hjertet på deg.

En annen ting som også er nytt på dette albumet er at Kristian Bush også synger mye mer enn han har gjort før. Den litt rustne og røffe stemmen hans står i fin kontrast med Nettles stødige og rene engle-stemme. Musikken er preget av mye trommer og på enkelte sanger, som «Incredible Machine», brukes to trommesett for å få til en helt egen lyd. Introen høres ut som hjerteslag, først med trommer, og så følger gitaren på, to hjerter som slår, og til slutt piano som illustrerer klokken som tikker (tiden går).

Albumet har flere sanger med et dypere budskap. Sanger som «Little Miss», «Find the Beat Again» og «Stand Up» handler om å ha tro på seg selv, at ingen ting varer evig, og om å slå tilbake mot fordommer og hat. For øvrig er «Little Miss» den mest countrylignende sangen på dette albumet.

Den obligatoriske Sugarland-balladen får vi i form av den gospel-lydende «Shine the Light». «Every Girl Like Me» er den sangen som skiller seg mest ut fra de andre både med tanke på lyd og budskap, den er søt, håpefull og lystig. Singelen «Wide Open» ble skrevet spesielt for vinter OL 2010 og er også i ‘kampsang’-stil.

Alt i alt er dette et flott album, men det tar kanskje litt tid å bli vant til at det er så annerledes.

The Incredible Machine:
1. ‘All We Are’
2. ‘Incredible Machine’
3. ‘Stuck Like Glue’
4. ‘Tonight’
5. ‘Stand Up’
6. ‘Incredible Machine (Interlude)’
7. ‘Every Girl Like Me’
8. ‘Little Miss’
9. ‘Find The Beat Again’
10. ‘Wide Open’
11. ‘Shine the Light’

Sugarlands album:
Twice the Speed of Light (2004)
Enjoy the Ride (2006)
Love on the Inside (2008)
Love on the Inside [Deluxe Fan Edition] (2008)
Live on the Inside (2009)
Gold and Green (2009)
The Incredible Macine (2010)

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy